Trouwen voor de wet? Zo maak je het onvergetelijk!

Trouwen voor de wet saai? Helemaal niet. Ook als je niet voor de kerk trouwt, kun je er een romantische, sfeervolle dag boordevol verrassingen van maken. Of je houdt het sereen en eenvoudig – dat kan natuurlijk ook. Maak er in elk geval een onvergetelijke gebeurtenis van, dankzij deze vier tips.

Trouwen voor de wet

 

1. Receptie in het stadhuis … of buiten?

Woon je in een stad met een rijke geschiedenis en bijgevolg een historisch stadhuis? Dan is een receptie in die unieke setting altijd een voltreffer. Vraag na of het mogelijk is om na de plechtigheid je gasten een drankje en een hapje aan te bieden in het stadhuis zelf. Lukt dat niet? Dan kun je nog altijd overwegen om de receptie buiten te organiseren. Minstens even sfeervol – op voorwaarde dat het mooi weer is.

2. Speech!

De ceremonie in het stadhuis heeft per definitie een plechtig gehalte. Maak daar handig gebruik van en las eenspeechmoment in. De schepen of bevoegde huwelijksambtenaar zal er sowieso één houden, maar misschien kun je met hem of haar wat persoonlijke weetjes uitwisselen om de speech wat langer en persoonlijker te maken. Ook je beste vrienden of vriendinnen, getuigen en/of broers en zussen laten speechen, kan de plechtigheid een emotionele toets geven.

3. Muziek bij de entree

Nog een mooie manier om het trouwen voor de wet persoonlijker te maken: zet je favoriete muziek in. Een mooie song om jullie entree in het stadhuis te begeleiden: waarom niet? Ook bij het buitengaan kan een feestelijk deuntje de sfeer erin brengen. En wat te denken van de fanfare of de plaatselijke harmonie? Als zij jullie uitgeleide doen, is dat pret gegarandeerd!

4. Zet een ‘photobooth’ naast het stadhuis

De herinnering aan deze belangrijke dag vastleggen op een originele manier? Dat doe je door naast het stadhuis een ‘photobooth’ neer te poten: zo’n gezellig fotohokje waarin je familie en vrienden samen, met jullie of alleen kunnen plaatsnemen om te poseren voor een leuke foto. Hoe grappiger, hoe liever! Zo kunnen jullie nog jarenlang nagenieten van de leuke fotomomentjes die jullie trouwdag heeft opgeleverd.

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *