Trouwkaarten maken: de ultieme ontwerpgids

Voor je bruiloft van start kan gaan, moeten de gasten uitgenodigd worden. En dat doe je natuurlijk het liefst in stijl. Toch kan het brede aanbod van uitnodigingen voor twijfel zorgen. Ga je voor die speelse, romantische trouwkaart of kies je toch voor een klassieke uitnodiging in zwart-wit? En zet je er een foto op of niet? Trouwkaarten maken doe je met onze ultieme ontwerpgids als leidraad!

Kies je stijl

De uitnodiging voor je huwelijk moet aansluiten bij je persoonlijkheid – en die van je partner, natuurlijk. Samen hebben jullie al heel wat watertjes doorzwommen en ongetwijfeld ook een gedeelde smaak ontwikkeld voor mooie dingen. Weten jullie van elkaar wat jullie mooi vinden? Kies dan een uitnodiging die jullie gevoel voor esthetiek weerspiegelt.

 

Dat kan een moderne kaart zijn, met strakke snit maar klassieke kleuren als rood, zwart en wit. Of je kunt ook kiezen voor een speelse insteek met een opvallend design.

 

[slideshow_deploy id=’10669′]

Trouwkaarten maken met of zonder foto?

Vraag jezelf ook af of je een foto op je trouwuitnodiging wil zetten. Voor sommige koppels dé manier om hun kaartje persoonlijker te maken, voor anderen een overbodig extraatje. Kies je voor een kaart mét foto, zorg er dan wel voor dat het een kwalitatieve foto is. Het loont de moeite om een professionele fotograaf in te huren.

Schrijf een tekst

Ook hiervoor geldt opnieuw dat de tekst op je trouwkaart moet passen bij jullie persoonlijkheden. Schrijf en herschrijf samen de tekst, tot jullie er allebei tevreden over zijn. Of schakel iemand in die goed is in teksten schrijven én jullie allebei goed genoeg kent om er iets moois van te maken.

 

Onze tip? Hou de boodschap kort en krachtig. Dat heeft doorgaans het meeste effect op je lezers.  Let er goed op dat je geen belangrijke details over het hoofd ziet zoals het uur van aanvang, cadeautip, adres van de feestzaal…

Vul aan met andere accessoires

Naast het kaartje op zich zijn er nog andere accessoires die je een plaats kunt geven in je uitnodigingsritueel. Wat dacht je van een ‘save the date’-kaartje, waarmee je je genodigden lang vooraf aanmaant om jullie trouwfeestdatum alvast te blokkeren in hun agenda? Verder kun je ook werken met bedankkaartjes, stijlvolle enveloppes, adresetiketten, … én niet te vergeten tafelaccessoires. Laat je menukaarten en naamkaartjes ‘matchen’ met de stijl van je trouwkaarten.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *