Welke muziek voor je huwelijksceremonie?

Muziek hoort bij een huwelijk zoals de bruidstaart het plaatsje afmaakt. Het ontroert mensen, tovert een lach op je gezicht, drukt uit wat met woorden niet gezegd kan worden. Niet iedereen is een even grote muziekfan en dat hoeft ook niet, maar muziek tijdens jullie ceremonie kan voor een ontspannen sfeer zorgen en dient als rustmoment tussen de geloften en speeches door. Jullie hebben vast wel een ‘eigen’ nummer of een lied waarbij jullie aan elkaar moeten denken. Kies jullie favoriete muziekstijl om naar het altaar te wandelen en let the wedding bells ring, Maestro!

pexels-photo-137596

Jawoord voor de kerk, het gemeentehuis of een eigen ceremonie?

Als je je huwelijk officieel wil vastleggen, ben je verplicht om in het stads- of gemeentehuis te trouwen omdat daar de akten van burgerlijke stand worden bijgehouden. Je kan het hierbij laten en daarna weer naar huis gaan of je naar de kerk of je eigen plechtigheid verplaatsen. Natuurlijk zijn deze laatste opties de leukste, want dan heb je uitgebreid de tijd om romantische verhalen op te halen. Je kan je geloften voor de kerk afleggen of een eigen ceremonie organiseren in het bos, een park of je eigen tuin! Elke locatie brengt een andere sfeer met zich mee, hou daar dus rekening mee in de keuze van je muziek voor je huwelijksceremonie!

pexels-photo-70291

Liveband of DJ iTunes?

Hebben jullie vrienden of familieleden die een instrument bespelen of zelf muziek schrijven?  Of zou je toch liever een (professionele) liveband inhuren? Live begeleiding zorgt voor een volledig ander gevoel dan wanneer je muziek afspeelt. Het voegt een persoonlijke en warme touch toe aan je huwelijksceremonie en er is een mogelijkheid tot aanpassen van het nummer als je dat zou willen (bijvoorbeeld de oorspronkelijk gezongen naam naar die van je wederhelft veranderen). Als de persoon in kwestie zelf teksten schrijft, wil die misschien wel een nummer aan jullie opdragen. Wat een prachtig, persoonlijk geschenk, niet?

Als je geen muzikale talenten kent of gewoon liever op veilig speelt, kun je ook je eigen afspeellijst samenstellen. Zo hoeven jullie je alvast geen zorgen te maken over wat mogelijks mis zou kunnen gaan bij een liveband, want een afspeellijst is doorgaans heel betrouwbaar. Kies jullie favoriete nummers en laat jullie begeleiden door die ene vertrouwde engelenstem of romantische ballade. Minder stress en dus meer aandacht om op elkaar te focussen! Jullie eigen afspeellijst  kan natuurlijk ook gecombineerd worden met livemuziek.

Doorgaans worden er in de kerk een 6 tot 8 nummers afgespeeld, in het stads- of gemeentehuis zijn dit er 3 tot 5. De belangrijkste muzikale momenten zijn jullie entree, het sluiten van de huwelijksgeloftes en het afsluiten van de plechtigheid.

Vertel jullie verhaal

Vele koppels hebben een liedje dat ‘hun nummer’ is. De song die speelde tijdens hun eerste ontmoeting, hun eerste kus of gewoonweg een nummer dat jullie relatie perfect samenvat. Het is een lied waarbij jullie spontaan aan elkaar denken, het lijkt soms wel speciaal voor jullie relatie geschreven! Vaak wordt dit lied als nummer voor de openingsdans gekozen, maar uiteraard leent niet elke song zich daartoe. Als je dit toch wilt delen met jullie vrienden en familie, is de huwelijksceremonie daar het ideale moment voor. Het kan natuurlijk altijd dat jullie meerdere liedjes hebben! Denk goed na over welk lied jullie bij welk deel van de plechtigheid zouden willen laten horen. Zijn het enkel muzikale nummers of eerder nummers met tekst of een combinatie van beide? Gaat het om onbekende parels of zal iedereen innerlijk meezingen? Deel jullie muzikale herinnering, vertel jullie verhaal! Neem ook een stukje van de tekst op in je misboekje of ceremonieboekje. Op die manier leeft iedereen vast nog meer mee op het moment zelf!

pexels-photo-128922

 

De meest ontroerende afspeellijst

Uiteraard is iedereen bekend met de klanken van de ‘Bridal march’ van Jonathan Cain of ‘Canon in D’ van Johann Pachelbel (beide talloze keren gecovered) op huwelijksceremonies, maar misschien zijn jullie eerder op zoek naar een verfrissende afspeellijst? Wij helpen je graag en geven je een lijstje met enkele prachtige nummers op, waarbij niemand het droog houdt. Uiteraard is deze lijst een mix van golden oldies en nieuwere nummers. De teksten zeggen alvast perfect wat jullie voor elkaar voelen…

 

Ellie Goulding – How long will I love you

,

“How long will I love you, as long as stars above you, longer if I can / We’re all traveling through time together, every day of our lives, all we can do is do our best.”

Bryan Adams – Heaven

,

“Oh once in your life you find someone, who will turn your world around, bring you up when you’re feelin’ down.”

Bruno Mars – Marry you

,,Is it the look in your eyes, or is it this dancing juice? Who cares baby, I think I wanna marry you / Just say I do, tell me right now baby.”

Lifehouse – Hanging By A Moment

“Now I’m falling even more in love with you. Letting go of all I’ve held onto”

Pearl Jam – Just Breathe

“Did I say that I need you? Did I say that I want you?! Oh, if I didn’t, I’m a fool, you see”

Robbie Williams – She’s the one

,,Though the sea will be strong, I know we’ll carry on, cos if there’s somebody calling me on, she’s the one.”

Welke song maakt jullie huwelijksceremonie compleet? En hoe willen jullie dit muzikaal verhaal delen met jullie vrienden en familie? Wij zijn benieuwd naar jullie inspiratie!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *