Zo zet je cadeautips op je uitnodiging

Ga je trouwen? Geef je een feestje? Dan steek je wel wat werk in de voorbereiding van je uitnodigingen. Je wil een leuke tekst, met alle details voor het feest erin… Maar je wil je gasten ook graag een kleine tip geven over het geschenkje dat je wenst. Want niets vervelender dan iets te krijgen wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt of erger… dat je helemaal niet mooi vindt. Daarnaast is het voor de gasten ook een hulp om te weten wat jullie graag willen ontvangen. Met een cadeautip op je uitnodiging laat je subtiel weten wat je het meest zou waarderen als cadeautje.

Soorten cadeautips

Er zijn verschillende mogelijkheden om een cadeautje te vragen. Je kan kiezen voor een wensenlijstje in een winkel, waardoor je gasten er iets kunnen gaan kiezen dat binnen hun budget past. Je kan ook aangeven dat je voor iets groots spaart zoals een unieke reis, nieuwe fietsen, … Wat ook vaak gedaan wordt is een bijdrage vragen voor het organiseren van het feest.

Maak van de tekst voor je cadeautip iets moois

Vragen om een centje, het blijft een delicate kwestie. Daarom is een subtiele, maar toch leuke formulering voor je cadeautip een must.

Wat heel vaak gedaan wordt is een eenvoudige vermelding van een envelopje of rekeningnummer. Dat is in één oogopslag duidelijk voor alle gasten zonder dat het storend ervaren wordt.

Je kan het uiteraard ook iets lyrischer verwoorden of gebruik maken van een vleugje humor.

Deze tekstjes zijn dan vast een goede hulp:

“Geschenkjes zijn welkom, bloemen meer dan fijn, maar een envelopje zou meer dan geweldig zijn”

“We zitten ruimschoots in onze spullen en hebben liever iets wat ons spaarvarken kan vullen”

“ Onze harten zijn gevuld met liefde
We zijn heel blij met wat we hebben
maar denk je toch aan een kado
dan graag zo: 2709 “

“Mocht u ons met iets leuks willen verrassen,
hopen wij dat het in een envelopje zal passen.”

“Komt de gedachte aan een cadeautje bij je op,
stop het dan in een envelop”

“Zo gelukkig zijn we nog nooit geweest,
jullie zijn uitgenodigd op ons huwelijksfeest
Liefst voor ons huishouden geen geschenken,
maar je mag wel aan ons spaarvarkentje denken.”

“Na x jaren samenwonen, hebben wij reeds alles waarvan we konden dromen. Wil u ons toch op een presentje verrassen dan hopen wij dat dit in een envelopje zal passen.”

“We hebben al veel potten en pannen,
maar nog duizend en één plannen.
Mocht u ons met iets willen verrassen,
dan hopen wij dat het in een envelopje zal passen.”

Een cadeautip is nuttig voor iedereen

Je zal merken, een cadeautip op uitnodiging is voor zowel de gever als ontvanger een goed idee. Je gasten weten meteen wat je graag wenst en jij wordt niet overladen met cadeautjes die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Win-win voor iedereen dus! Wil je ook de tekst van je uitnodiging helemaal perfect opstellen? Lees dan onze tips voor de tekst op je uitnodigingen en ‘do it like a pro’.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 177

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *