Communiekaartjes: dit moet zeker in de tekst!

Het opstellen van het communie- of lentefeest kaartje voor je zoon of dochter is zeker leuk, maar niet altijd eenvoudig. Je wil dat je communiekaart opvalt. Een mooie lay-out, goede tekst en originele foto zijn cruciaal. 

 

De tekst opstellen is een werkje dat om aandacht en zorgvuldigheid vraagt. Als je je communie of lentefeest viert, dan moet de uitnodiging alle praktische informatie bevatten. Zoals de naam van de communicant, de datum van het feest, het adres, een cadeautip, … .  Daarnaast willen we ook origineel uit de hoek komen met een leuke tekst.  Wij geven je alvast wat inspiratie en helpen je graag voor het perfecte communiekaartje!

 

Tekst op communiekaartjes

De tekst voor communiekaartjes schrijven: hoe begin je eraan?

Er zijn twee soorten communie- of lentefeest kaarten: originele uitnodigingen en bedankkaartjes. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waardoor de inhoud en de schrijfstijl verschillen. De uitnodiging bevat voornamelijk praktische informatie, het bedankkaartje dient als aandenken aan een mooie dag. Zowel communiekaartjes met foto als zonder foto zullen ongetwijfeld een schot in de roos zijn.

De uitnodiging: wie, wat, waar en wanneer?

De uitnodiging bevat voornamelijk praktische informatie over het communiefeest zelf. Je kan zelf je communiekaartjes maken bij Tadaaz en moet dus zeker op de hoogte zijn van de belangrijkste informatie. Enkele zaken die je zeker moet vernoemen zijn:

–      De volledige naam van de communicant.

–      De juiste omschrijving: vernoem steeds de reden voor het feest: een communiefeest, lentefeest, …

–      De datum, uur en plaats van het plechtigheid én het feest achteraf.

–      Een cadeautip.

–      Je contactgegevens: zo kunnen gasten bevestigen of ze erbij kunnen zijn!

Je kan zelf kiezen of je een kaartje met of zonder foto’s wil. Je bent sowieso de ster van de dag!

Van zodra je deze belangrijkste informatie verzameld hebt, kan je het bundelen in een leuke en originele tekst. Hier zijn enkele leuke ideeën!

Een rijmpje

Weet jij al dat ik binnenkort mijn communiefeest vier?

Ik zorg ervoor dat ik onze tuin heel feestelijk versier

 

Jullie zijn welkom vanaf 14 uur

En wat ik vraag is zeker niet duur

 

Ik zorg voor een hapje en een drankje

En achteraf krijgen jullie ook nog een bedankje

 

Ik hoop dat jullie erbij kunnen zijn

Maar een leuk feestje doet niemand pijn!

Wees creatief

Je kan bijvoorbeeld met de eerste letters van de naam van het feestbeest een leuke slinger maken!

Lentefeest

Engelendalelaan 24, Brugge

Om 15 uur

Natje en een droogje

 

Het bedankkaartje: een mooi aandenken aan een prachtige dag

Op de dag van het feest wordt vaak een bedankkaartje gegeven aan de gasten, als aandenken. De tekst op het bedankkaartje verschilt logischerwijze qua inhoud en toon van die van de uitnodiging. Bedankkaartjes bevatten vaak mooie tekstjes en originele gedichtjes. Steeds minder wordt er gekozen voor religieuze tekstjes op communiekaartjes. Inspiratie voor tekstjes en gedichtjes vind je gemakkelijk online!

Het communiekaartje

Nog op zoek naar inspiratie voor je communie uitnodiging? Al is het voor je eerste communie, plechtige communie of lentefeest, we helpen jullie graag bij Tadaaz! Bekijk dan onze voorbeelden hieronder of blader gerust eens door onze online catalogus communiekaartjes! Je communie uitnodigingen maken gaat eenvoudig en snel bij Tadaaz.

 

Ontdek het communie assortiment >

 

Communie inspiratie voor hun mooiste dag met Tadaaz!

Geef hier jouw mening