Communiekaartjes: dit moet zeker in de tekst!

Het opstellen van het communie- of lentefeest kaartje voor je zoon of dochter is zeker leuk, maar niet altijd eenvoudig. Je wil dat je communiekaartjes opvallen. Een mooie lay-out, goede tekst en originele foto zijn cruciaal.

De tekst opstellen is een werkje dat om aandacht en zorgvuldigheid vraagt. Als je je communie of lentefeest viert, dan moeten de communiekaarten alle praktische informatie bevatten. Zoals de naam van de communicant, de datum van het feest, het adres, een cadeautip, … .  Daarnaast willen we ook origineel uit de hoek komen met een leuke tekst.  Wij geven je alvast wat inspiratie en helpen je graag voor de perfecte communiekaartjes!

De tekst voor communiekaartjes schrijven: hoe begin je eraan?

Er zijn twee soorten communie- of lentefeest kaarten: originele uitnodigingen en bedankkaartjes. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waardoor de inhoud en de schrijfstijl verschillen. De uitnodiging bevat voornamelijk praktische informatie, het bedankkaartje dient als aandenken aan een mooie dag. Zowel communiekaartjes met foto als zonder foto zullen ongetwijfeld een schot in de roos zijn.

De uitnodiging: wie, wat, waar en wanneer?

De communiekaarten bevatten voornamelijk praktische informatie over het communiefeest zelf. Je kan zelf je communiekaartjes maken bij Tadaaz en moet dus zeker op de hoogte zijn van de belangrijkste informatie. Enkele zaken die je zeker moet vernoemen zijn:

–      De volledige naam van de communicant.

–      De juiste omschrijving: vernoem steeds de reden voor het feest: een communiefeest, lentefeest, …

–      De datum, uur en plaats van het plechtigheid én het feest achteraf.

–      Een cadeautip.

–      Contactgegevens: zo kunnen gasten bevestigen of ze erbij kunnen zijn!

Je kan zelf kiezen of je een kaartje met of zonder foto’s wil. Je bent sowieso de ster van de dag!

Van zodra je deze belangrijkste informatie verzameld hebt, kan je het bundelen in een leuke en originele tekst. Hier zijn enkele leuke ideeën!

Een rijmpje

Weet jij al dat ik binnenkort mijn communiefeest vier?

Ik zorg ervoor dat ik onze tuin heel feestelijk versier

Jullie zijn welkom vanaf 14 uur

En wat ik vraag is zeker niet duur

Ik zorg voor een hapje en een drankje

En achteraf krijgen jullie ook nog een bedankje

Ik hoop dat jullie erbij kunnen zijn

Maar een leuk feestje doet niemand pijn!

Wees creatief

Je kan bijvoorbeeld met de eerste letters van de naam van het feestbeest een leuke slinger maken!

Lentefeest

Engelendalelaan 24, Brugge

Om 15 uur

Natje en een droogje

Het bedankkaartje: een mooi aandenken aan een prachtige dag

Op de dag van het feest wordt vaak een bedankkaartje gegeven aan de gasten, als aandenken. De tekst op het bedankkaartje verschilt logischerwijze qua inhoud en toon van die van de uitnodiging. Bedankkaartjes bevatten vaak mooie tekstjes en originele gedichtjes. Steeds minder wordt er gekozen voor religieuze tekstjes op communiekaartjes. Inspiratie voor tekstjes en gedichtjes vind je gemakkelijk online! Familie en vrienden zullen het krijgen van je leuk design zeker een bijzonder moment vinden!

Cadeaus voor meter en peter

Ook hen mag je zeker niet vergeten! Bedank meter en peter met een gepersonaliseerd fotocadeau als geschenk op deze bijzondere dag. Personaliseer met je mooiste communiefoto’s en het wordt een moment om nooit meer te vergeten!

Kwaliteit van je communiekaartjes

In het ruim aanbod van Tadaaz vind je heel wat ontwerpen communiekaarten van goede kwaliteit. Stevig papier en een mooie afwerking, dat is wat je kan verwachten. Online bestellen is trouwens super makkelijk. Voor je het weet ontvang je je bestelling thuis en ben je klaar om de uitnodigingen te versturen naar de gasten. Tel samen met jouw kind af naar die mooie dag!

Eigen ontwerp

Wist je dat je ook een eigen ontwerp kan laten drukken bij Tadaaz? Misschien ben je wel heel creatief en kan je mooi tekenen, of zelf een digitaal ontwerp maken op maat van jullie feestvarken? Gebruik dan zeker die talenten en laat je eigen ontwerp drukken via Tadaaz.be. Verras iedereen met jullie communiekaartjes! Hulp nodig? Contacteer dan zeker onze klantendienst, ze helpen je met veel plezier verder.

De communiekaartjes

Nog op zoek naar inspiratie voor je communie uitnodiging? Al is het voor je eerste communie, plechtige communie of lentefeest, we helpen jullie graag bij Tadaaz! Bekijk dan onze voorbeelden hieronder of blader gerust eens door onze online catalogus communiekaartjes! Je communie uitnodigingen maken gaat eenvoudig en snel bij Tadaaz.

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

2 reacties

 1. Mijn dochter doet dit jaar haar plechtige communie en we vieren feest samen met een klasgenootje/goeie vriendin. Hoe kunnen we formuleren op de uitnodiging dat de genodigden niet verplicht zijn aan beide vormelingen een cado te geven? dank u, sandra

  • Dag Sandra

   Misschien is een leuk rijmpje een idee? We geven alvast 2 leuke mogelijkheden.

   – Het kan zijn dat je maar één feestvarken kent, geen probleem dat je enkel haar verwent!
   – Het feest is dan wel voor twee, breng gerust maar één cadeautje mee.

   Succes!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *