Een communiefeest organiseren: wat je niet mag vergeten!

Een communie- of lentefeest voor je zoon of dochter dit jaar? Een communiefeest organiseren vraagt een serieuze voorbereiding. Je wil natuurlijk niets over het hoofd zien, vandaar dit artikel! 

Wij overlopen alles waar je aan moet denken bij het organiseren van dat leuke feest! Want een communiefeest organiseren is niet niks!

communie

4-6 maanden voor het feest

De datum van het feest

Beginnen bij het begin! Wanneer zal het feest plaatsvinden? Veelal loopt dit samen met de datum waarop de school de eerste communie of plechtige communie viert. Als je een lentefeest viert dan heb je meer speling om te beslissen wanneer je het feest wil laten doorgaan. 

De locatie bepalen

De locatie! Ook een heel belangrijk punt. Misschien huren jullie een zaal. Je kan ook het communiefeest thuis organiseren

Dan komt er natuurlijk nog meer bij kijken. Zoveel mensen thuis ontvangen is niet niets. 

Budget in kaart brengen

Het is belangrijk een budget op te stellen. Zo kan je je voorbereiden op de totale kost voor het feest. Probeer je hier ook aan te houden!

Een gastenlijst opstellen

Familie en vrienden zijn hoogstwaarschijnlijk een vaste waarde als genodigden. Stel een gastenlijst op zodat je naar alle gasten later een uitnodiging kan versturen. Ook vriendjes en vriendinnetjes van het feestvarken zijn misschien welkom?

De communiekleding 

De outfit van het feestvarken, daar is iedereen benieuwd naar. Hier moet je zeker op tijd bij zijn. Heel veel winkels lanceren al in december hun collecties. Dus wees op tijd zodat je nog de keuze hebt uit een groot aanbod aan communiekleding. 

Ook de outfits van mama, papa, broer(s) en zus(sen) verdienen de nodige aandacht! Veel plezier bij het shoppen!

Het menu bepalen

Een glaasje drinken en een lekker hapje eten, dat kan niet ontbreken op een feest! Beslis goed op voorhand wat jullie willen eten. Beroep doen op een traiteur is geen overbodige luxe. Dan hoef je zelf niet te koken en kan je nog meer genieten tijdens het feest!

Afspraak bij de kapper

Het feestvarken moet er natuurlijk spik en span uitzien. Het is dus belangrijk om tijdig een afspraak te maken bij de kapper. 

Foto’s maken voor de communie uitnodigingen en bedankjes

Om originele uitnodigingen te maken kan je best op tijd foto’s nemen voor die uitnodigingen en bedankjes!

3 maanden voor het feest

Een themafeest?

Misschien droomt het feestbeest van een themafeest! Dan wordt het tijd om te beslissen wat het thema zal worden. Op die manier kan je alles afstemmen op dat thema. 

Van uitnodigingen tot bedankkaartjes tot bedankjes en (tafel)decoratie. Welk thema wordt het? Spannend!

Bestel de uitnodigingen!

Het is zover! Je kan de mooiste communiekaartjes maken! Bij Tadaaz kies je je favoriete ontwerp en personaliseer je volledig naar eigen wens. Voeg mooie foto’s en een gepersonaliseerde tekst toe voor een origineel resultaat en een dus ongetwijfeld origineel communiefeest!

communiefeest organiseren

Extra materiaal nodig?

Als je een communie- of lentefeest viert, kan je vaak extra materiaal gebruiken. De ruimte aankleden met de leukste decoratie bijvoorbeeld. Of het uitlenen van tafels, stoelen, servies en bestek bij een externe firma. Zo heb je zeker voldoende in huis om alle gasten te kunnen bedienen! 

Randanimatie

Leuke ideeën om de kinderen de hele dag van randanimatie te kunnen voorzien zijn een springkasteel, popcornmachine, ijskar, clown, goochelact…

2 maanden voor het feest

Bestel je bedankjes

Je wil je gasten een leuk bedankje meegeven na afloop van het feest. Een origineel zeeppompje of een leuke bellenblaas zijn een fantastisch aandenken! Ook gepersonaliseerde snoepzakjes en kubusdoosjes met je foto erop zijn heel leuk! Vul ze met je favoriete lekkernij.

communie

Klein verlet

Voor een plechtige communie kan je klein verlet aanvragen op het werk. Zo heb je voldoende tijd voor de laatste voorbereidingen. 

Extra hulp, minder stress!

Aanvaard extra hulp voor de dag zelf. Zo kan jij meer genieten van het grote feest! Denk aan iemand die de kinderen animeert, mensen die hapjes en drank serveren. Een communiefeest organiseren doe je misschien niet met veel helpende handen, maar op de dag zelf zullen die meer dan welkom zijn!

Zorg voor de gepaste tafeldecoratie

Je wil dat de tafeldecoratie er onberispelijk uitziet. Ga voor gepersonaliseerde menukaarten, placemats en tafelkaartjes voor een echt wauw-effect. 

Fotograaf

Wil je deze dag vastleggen op prachtige foto’s? Laat een fotograaf het werk doen. Zo hoeven jullie je van niets aan te trekken en heb je nadien prachtige herinneringen om op deze dag terug te blikken.

Wishlist maken

Laat het feestvarken een wishlist maken. Welke cadeautjes zou hij/zij graag krijgen? Breng familie en vrienden op de hoogte en wie weet volgen er dan hele leuke cadeautjes!

Een fotocadeau voor meter en peter!

Als meter en peter is een communie- of lentefeest ook een bijzondere ervaring! Hun rol is hier heel erg aanwezig en daarom mag je ook hen in de bloemetjes zetten! Kies voor een gepersonaliseerd fotocadeau als kers op de taart. 

Een koekjestrommel of mok met je foto erop? Of een gepersonaliseerde wijnkist is ook erg origineel!

communiefeest organiseren

1 week voor het feest

Accessoires

De laatste finishing touches aan de locatie en de tafels! Zet de puntjes op de i en denk daarbij vooral aan kaarsjes, de schikking van de tafeldecoratie en sfeer en gezelligheid!

Donutwall of photobooth

Een leuke extra om de gasten te entertainen is bijvoorbeeld een donut wall of een photobooth! Ze kunnen er heerlijk van smullen of zorgen voor heel wat leuke kiekjes op deze dag.

Muziek

Een streepje muziek kan niet ontbreken op een feest. Maak een afspeellijst met passende muziek voor de hele dag.

Bedankjes en bedankkaartjes

Als het feest afgelopen is, wil je vrienden en familie een leuk bedankje en bedankkaartje meegeven als herinnering! Personaliseer ze, breng ze volledig in orde en dan kan het feestbeest ze uitdelen aan het einde van het feest! 

Communie- en lentefeest checklist

Wil je alle bovenstaande aandachtspuntjes zeker niet vergeten? Download dan de perfecte checklist voor het coolste communie- of lentefeest! Zo heb je deze altijd bij de hand en ben je er zeker van dat alles tip top in orde is als de grote dag aangebroken is! En dan rest er nog maar één ding: GENIETEN!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *