De trends in communiekaarten voor 2017

 

trends in communiekaartenNet zoals bij communiekledij, gelden er ook voor communiekaarten bepaalde trends in 2017. Wil je bij de keuze van de uitnodiging voor het communie- of lentefeest van zoon- of dochterlief rekening houden met wat hip en eigentijds is? Dan zetten wij de belangrijkste trends in communiekaarten voor 2017 even op een rijtje.

Keuze voor een basiskleur

Het  kleurpalet van de kledij wordt dit jaar ook volledig doorgetrokken in de keuze van het communiekaartje. Heeft de kledij donkerblauwe of oudroze accenten? Dan vind je die terug in het kaartje. Maar ook de aankleding van de feestzaal wordt tot in de puntjes aan die kleuren aangepast. Van placemats tot servetringen, van menukaarten tot vlaggenlijn die de zaal opfleurt… De kleuren van de kledij zijn als accenten in alle decoratie te vinden.

multicolor voorbeelden communiekaart

A touch of gold & silver

De communiecollecties 2017 bevatten accenten van goud en zilver. Een goudkleurig rokje of handtasje bijvoorbeeld. Die accenten komen ook terug in de kaartjes en bedankjes. Goud- en zilverfolie zorgen voor een extra feestelijk en supermooi effect op de kaartjes! Een kaartje met in sierlijke gouden letters ‘Het is feest’ of met zilverkleurige confetti rondom de foto zorgen voor een schitterende communie- of lentefeestuitnodiging!

trends in communiekaarten: a touch of gold trends in communiekaarten: a touch of silver

Puur natuur: communiekaarten met ecolook

Een communie- of lentefeest hoeft al lang niet meer exclusief georganiseerd te worden in een klassieke feestzaal. Een fantastische locatie is er één die voor het feestbeest en zijn of haar vriendjes heel wat buitenspeelmogelijkheden biedt. Een rustieke schuur bijvoorbeeld die omgetoverd wordt tot party-place voor de dag of een tent of een groot landhuis met veel buitenruimte… En bij zo’n locatie hoort uiteraard een aangepaste uitnodiging. De kaarten in eco-papier of met eco-look scoren dan ook supergoed dit jaar! Een mooie foto op een communiekaart in kraftpapier vormen een prachtig geheel. Sober, stoer en toch heel eigentijds.

TA1227-1600014-1 een kaart in ecolookTA1227-1600012-1 : een kaart in ecolook

Fotocollages

Een communiekaartje met foto als herinnering na het feest? Daar vind je dit jaar vaak méér dan 1 foto op terug! Voor die foto’s kan je beroep doen op een professionele fotograaf of je kan ook zelf een fotoshoot organiseren. Enkele leuke attributen zoals ballonnen, bloemen, een leuk hoedje… geven dan zeker een extraatje aan je foto.

Spel van lettertypes

Voor een leuke uitnodiging is een foto niet altijd een must. Je kan ook een superleuk effect bekomen door een spel van lettertypes, kleuren, lettergroottes en symbolen. Zo kan een symbool van ‘mes en vork’ met het uur waarop je de gasten verwacht perfect de aankondiging van de feestmaaltijd vervangen. Heb je inspiratie nodig voor de tekst op je communie of lentefeest uitnodiging? Dan geven we graag wat tips voor de tekst op je kaartje!

Communiekaartje, tafeldecoratie en bedankjes vormen één thema

Neem de stijl van je communie uitnodiging mee doorheen het feest en werk alles tot in de puntjes af. Als je kiest voor een assortiment in een bepaald kleur of met een bepaald motief, vind je online heel wat matchende accessoires om je feest tot in de puntjes af te werken. De foto van je kaartjes kan dan ook terugkomen op de snoepzakjes, menukaarten en zelfs op de vlaggenlijn die als versiering in de feestzaal wordt opgehangen. Benieuwd welk assortiment jij het leukste vindt!

trends in communiekaarten: alles in hetzelfde thema

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *