De trends voor communie en lentefeest in 2018

Staat er een communie of lentefeest op het programma in 2018? Dan ben je vast volop bezig met de voorbereidingen van die mooie dag!

Aangezien je een communie of lentefeest niet elke dag organiseert, delen we graag even de trends voor 2018. Zo maak je in 1-2-3 de leukste keuzes voor een hip communie- of lentefeest!

Trend: Luxe sparkle met folie Communietrend: sparkle goud

Trendy communiekaartjes met glanzende foliedruk

Bij de communiekledij zijn zachte tinten en accenten in goud in alle collecties te vinden. Ook voor communiekaartjes en decoratie zijn de aquarel tinten en goudfolie hot in 2018! Een prachtige combinatie die tegelijk stijlvol en hip is! Kies voor goudfolie afwerking en gebruik dit accent niet alleen voor de communie uitnodigingen, maar ook voor de tafeldecoratie, bedankjes en decoratie van je zaal.

goudfolie kaarten voor een communie

Prachtige DIY tafeldecoratie

Een mooie feesttafel werk je zelf af in de tinten met placemats en menukaartjes met aquarel motief. De naam van jullie zoon of dochter staat ook hier centraal, want dat is toch het middelpunt van de belangstelling op zo’n mooie dag?

De leukste bedankjes voor je gasten

De bedankjes die je aan je gasten geeft op het feest zijn een blijvende herinnering aan die mooie dag. Je kan die bedankjes online personaliseren en kiest hierbij voor hetzelfde aquarel motiefje als dat van je kaartjes. Zo mooi als alles matcht!

Bedankjes voor een communie: een overzicht

 

Trend: Bohemian communie of lentefeest

Communietrend: Bohemian kaartjes

Bij het thema bohemian denken we in de eerste plaats aan natuur, bloemen, lente… Dat wordt het centrale thema van jullie communiefeest of lentefeest. De locatie voor een bohemian feest is bij voorkeur een prachtige tuin, een park, een leuke schuur… Het landelijke aspect en de bloemen staan centraal.

Een sierlijke uitnodiging of communiekaart met bloemen

Een mooie bloemenkrans of fijne bloemetjes vormen het perfecte motief voor een girly communiekaartje. Combineer dit motief met een sierlijk lettertype en een prachtige foto en het vormt een perfect geheel!

Communiekaartjes met natuurlijke tinten in eco-papier passen ook perfect binnen deze trend.

Een sierlijke uitnodiging of communiekaart met bloemen: ecostijl

Lieve bedankjes met romantisch bloemmotief

Ook voor de bedankjes is het bloemmotiefje een perfecte keuze. Kies voor een kubusdoosje of een bloempotwikkel die je helemaal personaliseert. Welke plantjes je kiest of hoe je de doosjes opvult, kies je uiteraard helemaal zelf!

Tafelversiering met bohemian touch

De tafelversiering bij bohemian styling hoeft zeker niet aan luxe in te boeten. Kies voor een mooi servies, classy glazen en werk rond het kleurenthema dat je gekozen hebt voor de details. Bloemen zijn onmisbaar op een bohemian feesttafel, maar overdrijf er ook niet mee! Het is goed om een selectie te maken van kleuren en soorten bloemen die passen bij het geheel van de decoratie.

Kies ook in de tafeldecoratie voor een gepersonaliseerde afwerking. Een placemat, menukaart, servetring… met de foto en of de naam van jullie feestbeest maak je in 1-2-3 online.

Ook in de catering kan het thema perfect doorgetrokken worden. Denk maar aan gerechtjes met eetbare bloemetjes of een mooi bord met gerechtjes in felle kleurtjes.

Tafelversiering met bohemian touch: bloemen op tafel Tafelversiering met bohemian touch: bloemen op tafel

Extra’s

Om het geheel af te maken, zijn enkele kan je kiezen voor heel wat extra’s die passen binnen het bohemian thema. Een fotobooth in een natuurlijke setting, een speeltent voor de kindjes, kleurrijke sapjesbar met bloemen, een ballonnenslinger met bloemen…

Trend: Geometrisch en strak

Geometrisch en strak communiekaartje

Hippe uitnodigingen voor communie of lentefeest

Ben je fan van een modern en strakke styling? Ook die communietrend vinden we terug in 2018. Communiekaartjes met een geometrisch motiefje of een trendy accentje zoals een snorretje zijn heel erg in dit jaar! Je personaliseert ook deze kaartjes met eigen tekst en foto om er zo je eigen versie van te maken.

Trendy bedankjes en meter & peter geschenkjes

Voor echte trendsetters is er ook het assortiment bedankjes met dezelfde motiefjes. Mix & match doosjes, snoepzakjes en stickers voor en supertoffe presentatie. Jullie gasten gaan met een erg leuk geschenkje naar huis!

Helemaal nieuw zijn de meter- en peter geschenkjes met moderne look. Een leuk dienblad met een eigen tekst, een set onderzetters voor glazen, een blikken doos met eigen tekst of een leuke koffiemok voor een fan-TAS-tische meter of peter… De VIP’s op het communie- of lentefeest zullen ongetwijfeld in de wolken zijn met deze gepersonaliseerde geschenkjes!

Trend: Speels en dromerig

Trend: Speels en dromerig

Een communie of lentefeest is een mijlpaal in het leven van elk kind. Maar dat wil niet zeggen dat het geen speelvogels meer zijn! En dat mag ook helemaal doorgetrokken worden in de uitnodigingen en aankleding voor het feest!

Vrolijke uitnodigingen voor communie of lentefeest

Een originele uitnodiging met een vrolijk kleurtje en een guitige foto… daar smelt toch iedereen voor! Kies voor een fotokaart met kleurvlakje en speel met de motiefjes en fotovelden voor een 100% eigen kaartje.

Wil je liever een uitnodiging zonder foto? Dan is het kaartje met initiaal en een leuk bolhoedje een superleuk idee.

Speelse decoratie voor het feest

De leuke elementen van je uitnodiging trek je ook door in het feest. Je kan placemats, servetringen, vlaggenlijntjes en bedankjes personaliseren met eigen foto’s en dezelfde dromerige motiefjes op je kaart.

Voor de decoratie in de zaal kan je bijvoorbeeld kiezen voor kleurrijke ballonnen, wolkjes,…

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *