Een unieke blik op het ontwerp van communiekaartjes

 

Ontwerpster Mich aan het woord over communiekaartjes

Over enkele maanden zijn er weer heel wat communie- en lentefeesten. Onze nieuwe collectie is sinds begin januari te bewonderen op Tadaaz maar reeds maanden daarvoor zijn wij al druk in de weer met het ontwerpen van communiekaartjes, bedankjes en allerlei gepersonaliseerde accessoires! We gunnen jullie een unieke blik achter de schermen en interviewen Micheline, één van onze Tadaaz-ontwerpsters.

Micheline, op welke momenten en plaatsen vind je je inspiratie voor het ontwerpen van de communiecollectie?

Ik vind overal inspiratie! Vaak wanneer ik onderweg ben met de auto of de trein. Ik schrijf dan soms mijn idee op in een klein boekje dat ik bij me heb, maar meestal kan ik het gewoon onthouden tot ik er op het werk mee aan de slag kan. Ik lees ook tijdschriften waar interessante artikels instaan over mode en allerlei trends. Als een artikel me echt aanspreekt, pluis ik het helemaal uit en ga ik op internet zoeken naar extra info over het onderwerp. Maar ook mensen inspireren me. Wanneer ik bijvoorbeeld aan de school van mijn dochter sta, denk ik na welke ontwerpen voor welke mama’s of papa’s zouden passen. Wie zou welk ontwerp uit de collectie van Tadaaz kiezen? Zou iedereen zijn zin vinden?

Hoe start je aan het ontwerpen van een collectie?       

Wanneer we starten met het ontwerpen van een nieuwe collectie, in dit geval communie 2015, nemen we heel veel zaken in overweging. Meestal begin ik met schetsen, zoek ik met mijn collega Nathalie uit welke beelden we kunnen gebruiken, kijk ik na welke kaarten vorig jaar populair waren en natuurlijk is het ook belangrijk om na te gaan wat de opkomende trends zijn.

 

Bij Tadaaz zorgen we er ook voor dat er voor elk wat wils in de collectie zit: een sober communiekaartje, een kaart met veel kleur, een kaart in een speciale vorm, communiekaartjes met één foto, meerdere foto’s of zonder foto. Bij de nieuwste collecties ligt de nadruk vaak op de speciale vormen waarmee Tadaaz zich wil onderscheiden. Ik ga op zoek naar leuke en originele vormen maar moet ook rekening houden met mijn collega Bert die de haalbaarheid voor de productie van de kaarten inschat!

Ontwerpster Micheline over de inspiratie voor communiekaartjes

Wat vind je zelf de grote sterkte van deze collectie van communiekaartjes?

Ik heb samen met mijn collega’s een assortiment van communiekaarten ontworpen waarbij de klant veel elementen zelf kan invullen. Er kan bij elk ontwerp gekozen worden om het in te vullen als een kaart voor communie of lentefeest. Daarnaast kan je personaliseren met een leuk tekstje en natuurlijk ook één of meerdere prachtige foto’s van je oogappel toevoegen. De sfeer wordt voor het grootste deel bepaald door die prachtige foto die centraal staat op de kaarten.

[slideshow_deploy id=’7815′]

Wat is jouw favoriete kaart?

Ik vind het assortiment met de foto van de grappige jongen met bril het allerleukst! Alle kaartjes en accessoires die ik erbij ontworpen heb, vormen samen een heel uitgebreid assortiment. Er is een uitnodiging en bedankkaartje, telkens met of zonder foto, in een originele vorm. Daarnaast is er ook een memospel. Op dit memo spel worden elementen uit de kaart gebruikt en je kan het spel zelfs personaliseren met je eigen naam. Tot slot is er ook nog een leuke button voorzien in dit assortiment. Ik vind het goed dat er zoveel keuze is om de uitnodigingen samen te laten passen met de bedankjes voor familie en vrienden. Deze bedankjes zijn ook super origineel! En zeg nu zelf, het is toch super als jouw kind het leukste en origineelste bedankje van de klas heeft?

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

2 reacties

 1. Sorry, het contactformulier werkt niet op de site dus via deze weg: ik hou van de serie met de roze streepjes maar daar is geen snoepwikkel of snoepdoosje van. Wordt dit nog ontwikkeld? Graag de snoepwikkel!

  • Beste Sonja,
   Bedankt voor je opmerking. Het kaartje dat je gekozen hebt, heeft momenteel nog een bijpassende snoepzakjes. We hebben die momenteel ook niet voorzien. Alle snoepzakjes die beschikbaar zijn vind je hier: https://tadaaz.be/nl/communie/bedankjes
   Maar misschien kan een snoepzakwikkeltje uit de doopcollectie ook toepasselijk zijn voor jullie bedankje? Die producten kan je ook personaliseren zoals je zelf wil.
   Wij geven je suggestie in ieder geval door!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *