Hoe maak je je communiemenu kidsproof?

Het is bijna zover: de communie- en lentefeesten staan voor de deur! Leg jij momenteel de laatste hand aan het groot feest voor jouw communicantje, maar zoek je nog wat inspiratie voor het communiemenu? Dat begrijpen we helemaal, want de opties voor een heerlijk menu zijn oneindig. Om nog maar te zwijgen van alle mogelijkheden voor leuke tafeldecoratie en menukaarten. Wij helpen je alvast op weg met alles wat je moet weten om het perfecte communiemenu samen te stellen waar ook de kids reuze enthousiast over zullen zijn!

Menukeuze voor het communiefeest

Wil je een vijfgangenmenu, een gezellige barbecue, een uitgebreid buffet of toch liever iets eenvoudigs uit het vuistje? Plof neer in je zetel en ontspan, want wij sommen voor jou de leukste en lekkerste ideetjes voor gerechten op waar jong én oud van zullen smullen!

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?

Een eenvoudig kindermenu dat scoort

Wanneer de grote dag is aangebroken, draait het natuurlijk allemaal om het communicantje. Een schitterend idee dus om een aangepast kindermenu te voorzien. Het hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn, zolang de kindjes maar lekker kunnen smullen (en daarna snel weer verder kunnen spelen). Een leuk en simpel idee voor een kindermenu is het volgende:

  • Frisdrank en kinderchampagne
  • Worstenbroodjes
  • Tomatensoep met balletjes
  • Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes
  • Kinderijsjes (schepijs op een hoorntje, cornetto…)

Voor elk wat wils met een tapasbuffet

Wil je jouw gasten non-stop laten genieten van heerlijke hapjes? Dan is dit eenvoudige tapasmenu iets voor jou! Ook kinderen zijn fan van hapjes, omdat ze tussendoor gewoon lekker kunnen verder spelen.

  • Mini-wrap met zalm en kruidenkaas
  • Worstenbroodjes
  • Taco’s met gehakt, paprika en zure room
  • Croques uit het vuistje (om het iets specialer te maken kan je bijvoorbeeld een croque maken van brie met honing en noten)
  • Verse kaas- en garnaalbolletjes
  • Glaasje geitenkaas, abrikoos en gandaham
  • Patatas Bravas
  • Kippenboutjes
  • Mini pizzaatjes
  • Bladerdeeghapje met seranoham en Parmezaan
  • Varkensspiesjes
  • Dessertbuffet (mini chocomoussejes, mini taartjes, fruitsalade…)

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: tapasbuffet

Huur een foodtruck

Een foodtruck scoort altijd op een communie- of lentefeest! Kinderen zijn er dol op en ook volwassenen houden van dit concept. Handig extraatje: je hebt zelf helemaal geen werk of voorbereiding. Wij maakten alvast een lijst van de leukste foodtrucks voor een communie of lentefeest

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: foodtruck

Kiezen voor een traditioneel communiemenu

Volg je graag tradities? Dan is dit communiemenu zeker iets voor jou. Het is een eenvoudig vijfgangenmenu, perfect voor elk communiefeest. Je kan zelf aan de slag gaan in de keuken of de hulp van een traiteur inroepen.

  • Glaasje cava en glaasje fruitsap voor de kindjes
  • Ei met zalm en asperges, voor de kindjes borrelhapjes zoals chipjes, worstjes en kaasjes
  • Champignonroomsoep voor de volwassenen, tomatensoep met balletjes voor de kids
  • Vol-au-vent, gratin dauphinois en boontjes
  • Een ijslam (dat het communicantje natuurlijk zelf mag snijden!)

Favoriet op elk feestje: barbecue

De lente is hét barbecueseizoen en welke gelegenheid is beter dan een communie of lentefeest? Voor de kleintjes kan je kip en worstjes voorzien met groentjes naar keuze en patatjes op de barbecue of stokbrood. Voor de volwassenen kan je het een tikkeltje specialer maken met bijvoorbeeld ribbetjes, côte à l’os of nog ander heerlijk gemarineerd vlees. Ook het koude buffet kan je indien gewenst een beetje uitgebreider maken. Denk maar aan koude pastasalades, koude patatjes, gegrilde groentjes enzovoort. Héérlijk!

Menukaart voor je communiefeest

Een communie- of lentefeest thuis vieren is altijd een goed idee! Met de nodige voorbereidingen en decoraties heb je in een mum van tijd een schitterend feest. Om alles tot in de puntjes te verzorgen, mag je natuurlijk de details van je menu niet over het hoofd zien. Nu we je alvast op weg hielpen met keuze uit een aantal heerlijke gerechten, geven we je ook graag inspiratie voor een mooie menukaart.

Originele menukaarten

Deze menukaart met originele pyramidevorm laat je gasten meteen zien wat voor lekkers er allemaal te eten zal zijn. De kleur van het menu en de foto kan je helemaal zelf bepalen.

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: leuk menukaartje

Pak uit met een origineel menu dankzij deze leuke waaierkaart. Maak de keuze uit zeven verschillende kleuren en personaliseer met een leuke foto.

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: leuk menukaartje

Met een feestelijke menukaart kan je zeker niet missen. Versier je tafels met deze elegante menu’s met confetti en werk af met een mooie foto. Deze mooie menukaartjes zijn ook ideaal voor je gasten om mee te nemen als souvenir!

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: leuk menukaartje

Menukaarten voor meisjes

Mag het een beetje ‘girly’ zijn? Werk je tafelsetting dan af met roze menukaartjes vol sierlijke versiering.

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: leuk menukaartje

Menukaarten voor jongens

Voor een stoere menukaart voor je communicant kan je kiezen voor een afgewerkt met een foto. De feesttafel zal ongetwijfeld schitteren!

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: leuk menukaartje

De ultieme tip voor kids: placemats met kleurplaat!

Omdat de kleinste van de hoop vaak sneller gedaan hebben met eten, kan je hen verrassen met een originele kleurplaat op de ommezijde van hun placemat. Voorzie een potje kleurpotloodjes en de kids zullen gegarandeerd nog even blijven zitten! Kies jouw favoriete placemat uit, personaliseer hem met een foto wij voorzien de ommezijde van een feestelijke kleurplaat.

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: placemat om in te kleuren


Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: leuk menukaartje

Originele tafeldecoratie

Om je tafelsetting tot in de puntjes af te werken, kan je je menu laten matchen met allerlei andere mooie tafeldecoraties. Werk in dezelfde stijl of volg eenzelfde kleurenpatroon en maak de keuze uit een groot assortiment originele placemats, servetringen, bestekhouders en zoveel meer om jouw tafels op te fleuren!

Hoe maak je je communiemenu kidsproof?: originele tafeldecoratie

Psssst, om zeker te zijn dat je niets over het hoofd gezien hebt, kan je deze checklist voor het perfecte communie- of lentefeest even overlopen.

 

We zijn benieuwd wat er bij jullie op het menu komt te staan!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *