DIY tips voor je communie of lentefeest

Communie tafeldecoratie met foto

De eyecatcher van je feestzaal op je communie of lentefeest is ongetwijfeld de feesttafel. Al van bij de aankomst zullen jullie gasten zien hoe leuk die versierd is en zin krijgen in de maaltijd.

Maak een apart hoekje voor de kinderen waar zij gezellig samen van de lekkernijen kunnen genieten! Bij hun placemats voorzie je een kokertje met potloodjes zodat zij na het eten meteen aan de slag kunnen met de kleurplaat op de achterzijde van de onderlegger. Fun verzekerd!

DIY tips voor je communie of lentefeest: tafeldecoratie

Decoratie met bloemen

Zowel op de tafel als in de feestzaal zelf zijn bloemen onmisbaar om een feestelijke sfeer te scheppen. De keuze van de bloemen of plantjes is een perfect werkje om samen met je kinderen te doen! Neem ze mee op expeditie naar het tuincentrum of de bloemenwinkel om de keuze te helpen maken. Ga aan de slag met vaasjes en oasis om zelf de tafeldecoratie te maken.

DIY tips voor je communie of lentefeest: bloemen

Voor een extra persoonlijke toets op je tafel kan je kiezen voor mini bloempotjes met een gepersonaliseerd wikkeltje rond. Op dat wikkeltje komt het motief van je kaartjes, placemats, bedankjes… terug en de naam van het feestbeest.

Een gepersonaliseerde vlaggenlijn

Een feestzaal zonder vlaggenlijn, dat kan je je toch niet voorstellen? Een toffe vlaggenlijn met eigen foto’s is meteen een eyecatcher in de feestzaal en zorgt voor een feestelijk effect! Maak je eigen vlaggenlijn online en plaatst er de leukste foto’s en de naam van het feestbeest op.

Tuinfeest decoratie voor je communie of lentefeest

Vier je de communie of het lentefeest buiten? Gebruik dan de ruimte die je hebt op een perfecte manier om decoratie te voorzien. We geven enkele ideetjes:

  • Maak met paletten en strobalen een loungehoek
  • Hang kleurrijke linten op aan de bomen voor een extra feestelijk effect
  • Voorzie oude volksspelen her en der in de tuin. Die zullen ongetwijfeld door jong en oud gesmaakt worden
  • Maak een tent voor de kinderen zodat zij naar hartenlust kunnen spelen in hun eigen hoekje
  • Zorg voor aangepaste verlichting als het feest ook ’s avonds doorgaat. Lichtslingers en lantaarns met kaarsen zijn hiervoor ideaal.

Een leuk gastenboek als herinnering aan een mooie dag

Als het communiefeest afgelopen is en de gasten naar huis vertrekken, geef je hen een leuke attentie mee in de vorm van een bedankje. Maak hiervoor een tafel bij de uitgang waar je de doosjes, snoepzakjes, notablokjes, … klaarzet. Voorzie zeker ook een gastenboek zodat iedereen hier een wens of boodschap kan achterlaten voor jullie zoon of dochter. Die wensen kan je op allerlei manieren verzamelen. Op Jenga blokjes, op een polaroid foto, op een puzzelstukje… Ga ook hier voor een persoonlijke aanpak!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *