Het mooiste bedankkaartje voor geboorte maak je zelf

Het moment waar je maanden op gewacht hebt, is eindelijk aangebroken: je kan je kindje in je armen houden en gewoon genieten. Na de geboorte word je al snel overladen door ontelbaar veel bezoekjes van een trotse grootmoeder, je beste vrienden en andere enthousiastelingen. Je wil hen natuurlijk allemaal bedanken voor hun lieve wensen, geschenkjes, het vertroetelen van jouw kleintje… en daarvoor is een schattig geboorte bedankkaartje hét perfecte gebaar!

Hoe kies je het perfecte bedankkaartje?

Na de geboorte van jouw zoontje of dochtertje wil je iedereen graag een bedankje sturen en dat kan je zo persoonlijke en origineel maken als je zelf wil. De opties om je eigen bedankkaartjes voor de geboorte te maken zijn echt oneindig: je kan kiezen voor een fotokaartje, een schattig diertje, een typisch jongens- of meisjeskaartje enzovoort.

Bedankkaartjes voor een meisje

Als je graag een girly bedankkaartje voor meisjes wil, kan je kiezen voor een van deze leuke meisjesontwerpen. Je kleine meid in de kijker zetten met een touch of pink, feestelijke confetti of een mooie foto is  perfect voor een geboorte bedankkaartje.

Wil je je bedankkaartje graag zonder te veel tierlantijntjes? Geen probleem, want eenvoud siert! Kies dan voor een kaartje met een leuk figuurtje of diertje en  bepaal zelf of je nog een foto wil op de achterkant van het kaartje.

Ook wanneer je een bedankkaartje met foto wil, zijn de opties hiervoor oneindig. Je kan kiezen voor een kaartje met een foto en op de achterzijde een woordje van dank tussen vrolijke confetti. Of je kan op de voorzijde een foto combineren met een meisjessilhouet en zelf kiezen welke kleur je hiervoor wil gebruiken.

TA0517-1800002-1

TA0517-1700010-1

 TA0517-1700004-1

 

Bedankkaartjes voor een jongen

Ben jij bevallen van een meneertje in de plaats van een mevrouwtje en mag het wel iets stoerder zijn? Dan zijn er ook deze bedankkaartjes speciaal voor jongens.

De indianenbeer met foto is ideaal voor een kleine deugniet, maar je kan ook kiezen voor een jongenssilhouet en zelf de kleur bepalen van je kaartje. Ook het sprookjesachtige muntgroene kaartje is om helemaal bij weg te dromen. Nog een foto van je prinsje op de achterzijde van het kaartje en het sprookje is compleet.

TA0517-1800003-1


TA0517-1700013-1


TA0557-1700018-1

Originele kaartjes voor jongens & meisjes

Het bedankkaartje voor de geboorte van jullie kleine spruit is hoe dan ook uniek, maar wanneer je eens iets nieuw en verrassend wil, kan je altijd deze ecokaartjes uitproberen. Een schattig vosje of een snoezig hondje met op de achterkant een foto vormen beide een originele vervanger voor een gewoon fotokaartje. Dan is er ook nog het bedankkaartje in de vorm van een krijtbord, bij uitstek origineel, want zo kunnen je vrienden en familie het kaartje makkelijk een plaatsje kunnen geven in de woonkamer. Ideaal!

En nu… de babyfoto voor op je kaartje

Wil je graag zelf de touwtjes in handen nemen voor de fotoshoot van je newborn? Dat wordt een fluitje van een cent na het lezen van enkele tips voor de perfecte shoot. Je leert er onder andere hoe je makkelijk een veilige fotostudio creëert met perfecte belichting.

448012075_Shutterstock

Ben je er nog niet helemaal uit of je je foto’s nu in kleur, zwart-wit of sepia op je bedankkaartje wil? Heb je graag nog een woordje extra uitleg over hét ideale moment voor babyfoto’s? Of twijfel je gewoon nog tussen een close-up of een totaal shot? Dan vind je alles wat je wil weten in dit artikeltje.

Originele tekstjes voor op je bedankkaartje

Weet je niet meteen welk tekstje je op jouw bedankkaartje kan plaatsen? Dan hebben we hier enkele voorbeeldjes:

 • Even een kaartje om jullie te bedanken voor alle cadeaus die ik heb gekregen.
  Ik ben nog maar een paar dagen oud en nu al zo verwend!Ook mijn papa en mama willen jullie graag bedanken.
  Komen jullie snel weer eens langs? Dan geef ik jullie een super dikke knuffel!

  Veel liefs van …

 • Lieve mensen,Enorm verrast zijn we door jullie overweldigende aandacht bij de geboorte van onze zoon/dochter.

  Jullie kaartjes, berichtjes en niet te vergeten de cadeautjes hebben ons ontzettend veel plezier gedaan!

  Heel erg bedankt!

 • Lieve familie en vrienden,

Wij hebben genoten van alle aandacht en attenties

Dankzij jullie komst en glimlach

 

Heel erg bedankt!

Combineer je bedankkaartjes

Wil je het plaatje helemaal compleet en verdienen jouw vrienden en familie écht wel een extraatje? Combineer je bedankkaartjes dan met een doopsuikerdoosje met foto in dezelfde stijl.

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *