6 Tips voor het perfecte Bohemian trouwfeest

Hoe organiseer je een bohemian bruiloft?

Op een huwelijksfeest staat romantiek centraal. En als er iets is wat de bohemian chic of barn wedding stijl kenmerkt, is het wel romantiek. Denk aan kant, bloemen, veertjes en hout en je krijgt het meteen warm vanbinnen. Wij overlopen de belangrijkste tips om jouw perfecte bohemian bruiloft te organiseren.

 

Tip #1 Een droom van een bohemian trouwjurk

Een van de allerbelangrijkste onderdelen van jouw huwelijksfeest is ongetwijfeld je bohemian trouwjurk kopen. Een bohemian chic bruidsjurk is lang, valt soepel en wordt gekenmerkt door die typische vintage stijl die er zo romantisch uitziet. Kies een jurk met een elegante en dromerige snit met voldoende kant of met gehaakte elementen. De perfect boho chic wedding dress is niet spierwit, maar eerder crèmekleurig, ecru, peach of champagne.

Bohemian trouwjurk kopen

 

Tip #2 Een boho-chic kapsel

Bij de perfecte bohemian dress hoort natuurlijk het perfecte boho kapsel. Een bohemian kapsel ziet er op het eerste zicht nonchalant uit, denk een losse paardenstaart, vlechtjes, beach waves, een lage dot. Toch gaat er heel wat werk schuil achter die schijnbaar eenvoudige kapsels! Een bloem in je haar zorgt ook voor dat instant boho chic gevoel. Echte durvers kunnen misschien zelfs een bloemenkrans proberen.

Boho kapsels

 

Tip #3 Bloemen, bloemen, bloemen

Wie boho denkt, denkt aan bloemen! Op een bohemian bruiloft mogen bloemen gewoonweg niet ontbreken. De regel is dit keer niet less is more maar more is more! Een over-the-top bruidsboeket is hier volledig op zijn plek. Ga voor warme kleuren zoals roze en rood of ga voor pastelkleuren, zoals lavendel. In principe kan en mag alles. Wissel af met voldoende groen voor een heerlijke, landelijke sfeer. Hoe je bloemen in je inkleding van de zaal kan verwerken, bespreken we bij tip #5.

 

Tip #4 Een bohemian trouwkaart zet de sfeer

Om je gasten op een bohemian trouwfeest op een perfecte manier uit te nodigen, kies je voor een trouwkaart met boho look! Deze elementen maken van een uitnodiging een perfecte bohemian trouwkaart:

  • Motieven met bloemen en bladeren
  • Fijne details in kant
  • Eco papierbohemian-trouwkaart-pochette-met-bladmotief-TA108-054-15-1bohemian-kraft-trouwkaart-met-roze-bloemen-TA108-102-15-1

Tip #5 Keuze en aankleding van de zaal

De perfecte locatie voor een bohemian trouwfeest

Een bohemian huwelijksfeest komt het best tot zijn recht op een rustige, warme en landelijke locatie, zoals een prachtige tuin met een barn (als er mooi weer voorspeld wordt) of een oude hoeve. Veel groen, natuurlijke materialen en houten elementen zijn de ingrediënten voor een geslaagde boho chic wedding.   

 

0b01742bcc9bba30088385adb9d5db46


d84754fec849d3625ffd478adc975fe0

1b1db6ae0eb9188491fa5ddbc256ea6f

 

De decoratie van je trouwfeest

Bij een bohemian bruiloft zit het ‘m in de details. Ga op tijd op zoek leuke dingetjes om je zaal mee aan te kleden. Voldoende kussens en tapijten met bohemian prints en motiefjes geven meteen dat heerlijk warme gevoel en creëren instant gezelligheid. Versier de zaal ook met voldoende bloemen. Niet alleen op de tafels, maar ook rond te stoelen, aan de ingang, langs de muren en ga zo maar door! Lampionnetjes en kaarsjes zorgen voor de verlichting.

 

5ee5e2b5614cb41dc758f04443131a2b


bohemian decoratie op je trouwfeest


tumblr_o7nu13cUMz1ubegx3o1_1280

Tip #6 De perfecte boho wedding cake

Het boho thema mag zeker ook in de menu merkbaar zijn, en meer specifiek in de wedding cake. Kies voor een ultraromantische taart die met bloemen afgewerkt is. Jouw familie en vrienden zullen niet kunnen wachten om die heerlijke taart uit te proberen.

bc332131ec740236ebe0265e0f70d63e


e12b2b646aaebc2572de813bd7808fb4


fcf719ebebb5c7759a51242171f82b59

Dat bohemian één van de belangrijkste trends van het moment is, is duidelijk. Wil je de andere hippe stijlen ontdekken voor je trouwfeest? Check dan ook het stukje over huwelijkstrends.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *