5 originele manieren om je gouden bruiloft te vieren

Jullie gouden huwelijksverjaardag vieren hoeft niet saai, cliché en standaard te zijn. Jullie kunnen er gemakkelijk een bijzonder feest van maken. Het is dan ook niet zomaar vanzelfsprekend dat jullie reeds een halve eeuw getrouwd zijn. Maak er een unieke dag van, eentje die jullie niet snel vergeten. Hier zijn alvast 5 originele ideeën om je gouden bruiloft te vieren!

1. Geef een themafeest met een themadiner

Een halve eeuw samen, dat moet gevierd worden. Om clichés te doorbreken, is het een origineel idee om je gouden bruiloft te vieren met een themafeest. Organiseer voorafgaand aan dit feest een diner in hetzelfde thema. 

Enkele leuke thema’s voor 50 jaar huwelijk zijn:

  • Fifties (Logisch, jullie zijn 50 jaar getrouwd)
  • Sixties (in stijl met jullie trouwfeest)
  • Golden party (Zorg dat alles in het goud is, ook de kostuums en het eten)
  • Old Hollywood (Heerlijk rocken op oude dansnummers!)
  • 1001 Nacht (Symbolisch, want jullie brachten reeds veel nachten samen door)

2. Haal herinneringen op met foto’s & fotoboeken van vroeger

Het kan deugd doen om alles wat jullie samen meemaakten nog eens op te rakelen. Maak er een gezellige namiddag van. Herbeleef de mooiste, moeilijkste, grappigste, droevigste en leukste momenten van 50 jaar huwelijk.

3. Vernieuw jullie trouwgelofte

Beloof elkaar opnieuw eeuwige trouw door jullie trouwgelofte te vernieuwen. Je kan dit doen door elkaar opnieuw het ja-woord te geven. Een ander idee is dat jullie op de gouden bruiloft opnieuw de gelofte die jullie schreven met jullie huwelijk aan elkaar voorlezen. De romantiek van jullie huwelijk komt vast weer naar boven en kan bezegeld worden met een innige kus en jullie openingsdans.

4. Organiseer een weekendje weg met de familie

In plaats van een groot feest te geven voor jullie gouden bruiloft, kunnen jullie ook gezellig een weekendje weg gaan met héél de familie. Natuurlijk brengt dit wat organisatie en drukte met zich mee. Willen jullie liever rustig genieten van jullie huwelijksverjaardag? Dan kunnen jullie ook intiem met z’n tweeën op weekend!

5. Laat de bruidstaart namaken door de bakker!

Hebben jullie nog een foto van jullie bruidstaart? Dan is het een tof en lekker idee om deze te laten namaken door de bakker. Nodig vervolgens iedereen uit op de koffie om samen te smullen van jullie taart en de gouden bruiloft te vieren!

Deze wijze woorden voor een “everlasting” huwelijk willen we je nog graag meegeven:

“To keep your marriage brimming,

With love in the loving cup, 

Whenever you’re wrong, admit it;

Whenever you’re right, shut up.”

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *