5 originele manieren om je gouden bruiloft te vieren

Still in good spirits and feeling great!

Jullie gouden huwelijksverjaardag vieren hoeft niet saai, cliché en standaard te zijn. Jullie kunnen er gemakkelijk een bijzonder feest van maken. Het is dan ook niet zomaar vanzelfsprekend dat jullie reeds een halve eeuw getrouwd zijn. Maak er een unieke dag van, eentje die jullie niet snel vergeten. Hier zijn alvast 5 originele ideeën om je gouden bruiloft te vieren!

1. Geef een themafeest met een themadiner

Een halve eeuw samen, dat moet gevierd worden. Om clichés te doorbreken, is het een origineel idee om je gouden bruiloft te vieren met een themafeest. Organiseer voorafgaand aan dit feest een diner in hetzelfde thema. 

Enkele leuke thema’s voor 50 jaar huwelijk zijn:

  • Fifties (Logisch, jullie zijn 50 jaar getrouwd)
  • Sixties (in stijl met jullie trouwfeest)
  • Golden party (Zorg dat alles in het goud is, ook de kostuums en het eten)
  • Old Hollywood (Heerlijk rocken op oude dansnummers!)
  • 1001 Nacht (Symbolisch, want jullie brachten reeds veel nachten samen door)

2. Haal herinneringen op met foto’s & fotoboeken van vroeger

Het kan deugd doen om alles wat jullie samen meemaakten nog eens op te rakelen. Maak er een gezellige namiddag van. Herbeleef de mooiste, moeilijkste, grappigste, droevigste en leukste momenten van 50 jaar huwelijk.

3. Vernieuw jullie trouwgelofte

Beloof elkaar opnieuw eeuwige trouw door jullie trouwgelofte te vernieuwen. Je kan dit doen door elkaar opnieuw het ja-woord te geven. Een ander idee is dat jullie op de gouden bruiloft opnieuw de gelofte die jullie schreven met jullie huwelijk aan elkaar voorlezen. De romantiek van jullie huwelijk komt vast weer naar boven en kan bezegeld worden met een innige kus en jullie openingsdans.

gouden bruiloft 50 jaar getrouwd
Bron: An affair from the heart

4. Organiseer een weekendje weg met de familie

In plaats van een groot feest te geven voor jullie gouden bruiloft, kunnen jullie ook gezellig een weekendje weg gaan met héél de familie. Natuurlijk brengt dit wat organisatie en drukte met zich mee. Willen jullie liever rustig genieten van jullie huwelijksverjaardag? Dan kunnen jullie ook intiem met z’n tweeën op weekend!

5. Laat de bruidstaart namaken door de bakker!

Hebben jullie nog een foto van jullie bruidstaart? Dan is het een tof en lekker idee om deze te laten namaken door de bakker. Nodig vervolgens iedereen uit op de koffie om samen te smullen van jullie taart en de gouden bruiloft te vieren!

Deze wijze woorden voor een “everlasting” huwelijk willen we je nog graag meegeven:

“To keep your marriage brimming,

With love in the loving cup, 

Whenever you’re wrong, admit it;

Whenever you’re right, shut up.”

 

Standaard afbeelding
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.