Hoe ontwerp je een originele trouwuitnodiging? Bekijk onze 5 tips

originele trouwuitnodiging grote foto

Je huwelijk gaat perfect zijn, daar twijfelen we niet aan. Om goed te beginnen start je dan ook met een  trouwuitnodiging met dezelfde uitstraling als het feest waar je al jaren van droomt. Weet je niet goed hoe je aan het ontwerp van je trouwuitnodigingen begint? Ontdek dan onze 5 tips voor een geslaagde uitnodiging.

1. Beeld je in hoe je trouwdag moet zijn

Het algemene gevoel, de kleuren, het thema… Het gaat allemaal samen met jullie grote dag. Bepaal jullie persoonlijke stijl en ontwerp trouwuitnodigingen op basis van dit beeld. Op die manier zet de kaart de toon voor de genodigden en geef je hen een glimp van de trouwdag zelf. De trouwuitnodigingen moet jullie visie vertegenwoordigen en de sfeer benadrukken van deze speciale dag.

2. Een origineel formaat voor je trouwuitnodiging


Gevouwen of vlak? Vierkant of rechthoekig? Wees vooral niet bang om buiten de lijntjes te denken, het is immers jouw bruiloft! Iets wat je (meestal) maar één keer in je leven meemaakt. Het belangrijkste element aan het formaat is niet zo zeer functionaliteit, maar juist persoonlijkheid. Het totale plaatje mag gerust weerspiegelen wie jullie exact zijn als dolgelukkig koppel.

originele trouwuitnodiging leuke formaten

3. Kies voor een persoonlijke toets op je trouwuitnodiging

Naast een origineel formaat wil je waarschijnlijk ook een prachtig design voor je trouwuitnodigingen. Om er een super persoonlijke uitnodiging van te maken, kan je ervoor kiezen om een foto van jullie op de uitnodiging te plaatsen. Bovendien maak je zo de uitnodiging uniek.

Over origineel gesproken, je kan bijvoorbeeld ook iets totaal onverwachts doen zoals een unieke locatie of een uniek perspectief waarop jullie (letterlijk) in een ander licht komen te staan. Een andere trend die we vaak zien zijn oude foto’s uit de kindertijd op je trouwuitnodiging, zelfs jaren vooraleer je elkaar leerde kennen waren jullie al voor elkaar bestemd!

Kortom doe wat je zelf wilt! Het is jullie grote dag, dus toon de wereld maar eens wie jullie zijn zonder toegevingen!

Man holding his girlfriend in his arms

4. Speel met de verwoording

De formulering van je uitnodiging kan het moeilijkste zijn van het ontwerp. Je wilt je gasten duidelijk informeren waar en wanneer het grote gebeuren plaatsvindt. Probeer daarom het lettertype van je ontwerp zo leesbaar mogelijk te houden. Daarnaast wilt niemand schrijffouten lezen op de uitnodiging en vooral jijzelf niet. Spellingscontrole is dus uitermate belangrijk! Een extra tip: vermeld ook de achternamen op de uitnodiging, zo weet iedereen zonder twijfel wie de gelukkigen zijn. Nog wat inspiratie nodig? We zetten je alvast op weg naar een leuke tekst op je trouwkaart!

5. Maak verschillende versies van je uitnodiging

Als je uitnodigingen uitstuurt weet je natuurlijk ook graag wie aanwezig zal zijn en wie er helaas niet zal geraken. Om ervoor te zorgen dat je van iedereen weet of ze al dan niet naar het feest komen, kan je kort vermelden dat ze telefonisch of per post moeten bevestigen.

Zeker voor het diner is het aantal aanwezigen essentieel. Stuur daarom zeker een apart bericht of een extra kaart mee naar de genodigden voor je huwelijksdiner.

originele trouwuitnodiging huwelijksdiner

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *