Je perfecte verjaardagsfeestje in thema unicorn of zeemeermin

Binnenkort viert je kleine dochter haar verjaardag en daar wil je een heel onvergetelijk feestje van maken! Dankzij een creatief thema zorg je ervoor dat haar verjaardagsfeestje een persoonlijke toets krijgt. De laatste jaren zijn vooral de thema’s zeemeermin en eenhoorns/unicorns erg populair. Hoe begin je aan zo’n feestje? Hier vind je enkele gouden tips!

Zeemeermin voor één dag worden

 

 

Een feestje in het thema zeemeermin is weggelegd voor de echte waterratten! Geïnspireerd op de film Ariël, één van de meest geliefde Disney-personages, bieden veel zwembaden tegenwoordig een totaalspektakel aan met lessen, een onderwaterparcours en bijpassende lekkernijen. Bij een mermaid swimming les wanen de kindjes zich voor één keer zelf de kleine zeemeermin: ze leren een vissenstaart aan te trekken, ermee te bewegen in het water en ze achteraf ook zelf weer uit te trekken. Een les om nooit meer te vergeten!

 

Wil je dit zwempartijtje op het land voortzetten? Of je houd je je feestje sowieso liever bij je thuis, met een zwembad in de tuin, of gewoon een cool themafeest binnenshuis? Zet een cool verkleedfeestje op, met schminkstand, bellenblazers, knutselactiviteiten en originele spelletjes in het thema van de film. Met wat zand, mooie schelpen en snoepjes in de vorm van visjes haal je ook de zeewereld op je feesttafel! Bij de bakker kun je tegenwoordig afbeeldingen op een taart laten drukken. Een echte Ariël-taart en dit themafeest voor je dochter is helemaal af!

Je uitnodiging voor een zeemeermin feestje

Een goed feestje begint natuurlijk al bij de uitnodiging. Cruciaal is wie je uitnodigt, maar even belangrijk is hóé je dat doet. … Zo kunnen de meiden al lang op voorhand naar je feest kunnen verlangen, een passend kostuum strikken én leuke ideetjes verzamelen! Bij Tadaaz kan je één en hetzelfde thema doortrekken en dit volledig in zeemeerminthema! Met deze uitnodigingen en decoratie willen de vriendinnen dit zwemfeestje zeker niet missen.

 Je eigen unicorn feestje

Voor de allerkleinsten is een zwemles wellicht nog iets te … hoog gegrepen. Maar knutselen, dat gaat wel al! Het schattigste thema voor een kleuterfeestje is zonder twijfel unicorns. Een unicorn feest vat je in drie woorden: kleur, DIY en magie! Eenhoorns houden van roze, goud en paars en regenboogkleuren. Versier je huis dus met kleurrijke ballonnen, vlaggenlijnen en zelfgemaakte pastelkleurige lampionnen. Richt een knuffel- en knutselhoek vol magische unicorns in en werk af met wat glitters van goud.

Activiteiten voor het perfecte eenhoorn feestje

Voor de magie zorgen de kinderen het beste zelf! Richt een een bijzondere schminkstand in, waarbij de meisjes zich als een echte eenhoorn kunnen vermommen. Wellicht heeft niet iedereen een eenhoornpak of -pruik bij zich. Geen nood: met een knappe zelfgemaakte staart of een diadeem met een leuke hoorn zien ze er net zo leuk uit!

 

Eén van de allerleukste dingen om zelf te maken zijn unicorn pinata’s maken. Pinata’s zijn leuke hebbedingetjes die de creatievelingen met wat hulp zeker zelf kunnen maken. Zo sla jij als organisator twee vliegen in één klap: je hebt een toffe activiteit gevonden én maakt een leuk aandenken dat ze kunnen na het feestje kunnen meenemen naar huis.

 

Pinterest

 

Een kinderfeestje is natuurlijk niets zonder leuke spelletjes. Met wat fantasie kun je enkele spelletjes helemaal naar je hand zetten. Maak zelf bingokaarten met verschillende plaatjes in het eenhoorn thema, zoals regenboog, glitters, roze eenhoorn en vleugels. Spelplezier verzekerd!

 

De lekkerbekken kunnen aan de slag met cupcakes of maken zelf een eetbare hoorn door op een ijshoorn met hagelslag topping te strooien. Achteraf smullen de van al dat lekkers dat ze zelf hebben gemaakt! Is dat niet extra zoet?

 

De uitnodiging voor een unicorn feestje

Bij een eenhoorn feestje hoort natuurlijk een uitnodiging in bijpassende stijl… en ook hierbij kan Tadaaz helpen! Uitnodigingen, bedankkaartjes, bedankjes en decoratie of stickers? Alles vind je bij Tadaaz in het unicorn thema! 

 

Gilles Michiels
Gilles Michiels

Als jonge cultuurjournalist mag ik schrijven over dingen die het leven de moeite waard maken. Een boek lezen, een theaterstuk kijken, een filmpje meepikken: het zijn kleine feestjes die niet alleen mijn pen in beweging brengen, maar ook zuurstof geven aan mijn dag. Een communie en een lentefeest zijn net zulke Happy Moments. Dankzij de kaartjes van Tadaaz krijgen mensen de kans om ze met iedereen te delen. Door voor deze blog te schrijven, mag ik nu dus zuurstof geven aan de grote feesten in het leven!

Artikelen: 14

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *