Bevallen in de coronacrisis? Zo maken jullie er het beste van.

Deze tijden van corona zijn voor niemand gemakkelijk, al zeker niet voor wie net een kindje op de wereld zette of op het punt staat om te bevallen. Je wil dat gelukzalige moment natuurlijk met je familie en vrienden kunnen delen, maar dat is niet zo vanzelfsprekend in deze situatie. Bevallen in de coronacrisis zorgt voor de nodige stress, maar we helpen je erdoor! Als 100% Belgisch familiebedrijf blijft Tadaaz voor jullie klaar staan!

 

Daarnaast is het volkomen normaal dat je je bang en emotioneel voelt. Put kracht uit het feit dat iedereen er alles aan doet om de geboorte van jullie kleintje zo comfortabel en veilig mogelijk te maken voor jullie. Ziekenhuizen nemen speciale maatregelen en zorgen ervoor dat zwangere vrouwen en pasgeboren kindjes niet in contact komen met het virus. 

 

Hopelijk kan het ook helpen om te weten dat jullie niet alleen zijn in deze situatie. Er zijn veel vrouwen die zullen bevallen in de coronacrisis. Veel aanstaande mama’s zitten op dit moment in hetzelfde schuitje of toonden al het voorbeeld. Ga ze volgen op Instagram voor inspiratie, positiviteit en steun!

 

Bevallen in de coronacrisis

Straffe mama’s die ook zijn bevallen in de coronacrisis

Waarschijnlijk zag je het zelf ook al passeren, maar Natalia is in coronatijden bevallen van een gezond dochtertje. Ze bedankte uitvoerig iedereen die haar hielp om haar kleine Bobbi-Loua gezond en wel op de wereld te zetten. Ook Nathalie Meskens bracht haar prachtige dochter Lima op de wereld. Proficiat!

 

https://www.instagram.com/p/B-CcWOeAXUz/

https://www.instagram.com/p/B-PBxNVBXBM/

 

Ook Valerie, een zalige mamablogster met een eigen klerenmerk elle & rapha, bracht in deze rare periode een lief klein broertje ter wereld voor haar überschattige tweelingdochters. Ze deelt de avonturen met haar prachtige gezin bijna dagelijks op haar instagramaccount en zorgt daarbij voor een flinke portie positiviteit! 

 

https://www.instagram.com/p/B97Tjgsnh0c/

Er bestaat een oplossing voor elk probleem

Zie het positief. Dit hele gebeuren zorgt ervoor dat jullie samen met jullie kleintje in jullie bubbel kunnen blijven en stilletjes aan terug op jullie plooi kunnen vallen zonder constant uit jullie rust verstoord te worden. Wees er maar zeker van dat jullie binnenkort hopen volk over de vloer krijgen eens dit allemaal achter de rug is. Nu is het allerbelangrijkste om je kleintje te beschermen tegen het virus dat woedt in de buitenwereld, de rest komt later. 

 

Ondertussen kan je wel al (k)raambezoek ontvangen. Toegegeven, het heeft wat dierentuingehalte om zo van achter je raam je kleintje te showen aan je dichte vrienden en familie, maar desperate times call for desperate measures! Ga maar glunderen van trots! Vroedvrouw en illustratrice Dorine maakte een toepasselijke tekening. Heerlijk toch? 

 

https://www.instagram.com/p/B-AgSXEFEzC/

 

Een bezoekje aan het raam is natuurlijk het meest persoonlijk, zo zien ze jullie in levende lijve! Een andere optie tijdens deze bizarre periode is een videogesprek. Er zijn heel wat leuke apps die het mogelijk maken om met perfecte verbinding en zelfs met meerdere mensen tegelijk een videocall te doen. Op die manier kunnen jullie in alle gemak babbelen over jullie eerste dagen als kersverse ouders. Zo’n gesprek voeren via het raam kan iets moeilijker zijn, tenzij jullie bellen natuurlijk. 

Bedankkaartjes to the rescue

Word je er triest van om je doopsuiker onaangeroerd in de hoek van de kamer te staan blinken? Neem het heft in eigen handen en bestel alvast mooie bedankkaartjes om naar jullie vrienden en familie te sturen. Er zullen waarschijnlijk volop cadeautjes van de geboortelijst binnen komen stromen van iedereen die jullie een warm hart toedraagt.

Zolang de strenge maatregelen van de overheid van kracht blijven, zijn bedankkaartjes de perfecte manier om jullie dankbaarheid te tonen voor alle cadeaus, liefde en steun.  

 

Bevallen in de coronacrisis

 

Ga op zoek naar jullie favoriete bedankkaartje. Misschien hebben jullie al prachtige foto’s van jullie kleine schat. Die kan je verwerken in je bedankkaartjes, ook de tekst kan je helemaal naar wens aanpassen. Op die manier kunnen jullie persoonlijke bedankkaartjes versturen naar vrienden en familie. Dat zullen ze ongelofelijk appreciëren! 

 

Had je een doopfeest of babyborrel gepland die nu jammer genoeg niet meer door kan gaan? Dan kan je dat eventueel op je bedankkaartje vermelden of als een aparte boodschap met het bedankkaartje meesturen. Verzeker je familie en vrienden ervan dat uitstel zeker geen afstel is en geef ze zo al iets om naar uit te kijken na de weken van quarantaine. 

 

Geen inspiratie?

Overweeg dan eens deze rijmpjes om de boodschap wat luchtiger te maken: 

 

In deze bizarre tijden, willen wij elk risico vermijden.

Door ons babybezoek te verzetten, maken we met dat virus dus korte metten! 

 

Wij zien ons verplicht om ons babybezoek uit te stellen, maar uiteraard kan je altijd eens bellen!

Straks is deze moeilijke periode voorbij en maakt onze liefste schat je ongelooflijk blij!

 

We willen zo graag onze liefste schat aan jullie tonen, maar jullie geduld zal de moeite lonen!

Na de quarantaine, nodigen wij je graag uit om te komen kijken naar de kleine!

 

Om dat stomme virus te weren, hebben we besloten om onze kleine man/ons kleine meisje op een later moment aan jullie te presenteren.Wij leren alvast luiers verschonen, zodat we onze kleine (naam baby) straks fris geurend aan jullie kunnen tonen! 

 

Ongezonde beestjes loeren om de hoek, daarom graag een uitgesteld kraambezoek.

 

Ik begrijp dat je mij graag wil komen bewonderen en knuffelen bovendien. Dat laatste is nu helaas niet mogelijk door Covid-19. Wil je mijn vingertjes en teentjes tellen? Dat kan via videobellen.

 

De adressenlijst voor je bedankkaartjes heb je gelukkig nog bij de hand door het versturen van de geboortekaartjes. In een leuke bijpassende envelop komt dat bedankkaartje helemaal tot zijn recht! Dat mooie kaartje krijgt vast en zeker een mooie plaats bij hen thuis.

 

Verras meter en peter

Ook de meter, peter en grootouders hebben door deze bijzondere omstandigheden misschien jullie kleine schat nog niet kunnen ontmoeten als je bent bevallen in de coronacrisis. Dat zorgt ongetwijfeld voor een wrang gevoel. Want als dat heuglijke nieuws er plots is, wil iedereen jullie zoon of dochter natuurlijk zo snel mogelijk ontmoeten. Zeker als je zo’n belangrijke rol in hun leven zal spelen.

 

Om hen te laten weten dat jullie en jullie kleine wondertje er ook ontzettend naar uitkijken om elkaar te zien, kan je een gepersonaliseerd geschenk opsturen! Plaats die prachtige foto van jullie baby op een originele koekjestrommel, mok of zeeppompje en verstuur dat originele geschenk. Als je meteen hun adres invult, dan komt het pakje helemaal veilig toe bij hen thuis. SURPRISE!!

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *