Onze trouw wordt afgelast of uitgesteld door het coronavirus. Wat nu?

Het zijn onzekere tijden voor ons allemaal. Het coronavirus heeft niet alleen een serieuze invloed op ons dagelijks leven, maar zorgt er ook voor dat we niet te ver in de toekomst kunnen kijken. In het slechtste geval wordt jullie trouwfeest uitgesteld, maar misschien kan alles wel doorgaan zoals jullie het droomden.

  

Onze trouw is al afgelast door het coronavirus

Ontzettend vervelend dat jullie huwelijk is afgelast. Of je nu enkele maanden bezig was met je wedding plans, of al drie jaar: we leven met jullie mee! Je hebt waarschijnlijk de uitnodigingen al besteld en verstuurd. Als je contact opneemt met onze klantendienst zullen zij samen met jou naar een oplossing zoeken. Laat je gasten alvast weten dat je trouw helaas niet door kan gaan. Waarschijnlijk hadden ze dit bericht al zien aankomen door de getroffen regeringsmaatregelen. Afbellen gaat het meest eenvoudig met een berichtje of telefoontje.

 

Aarzel ook niet om beroep te doen op familieleden om anderen te informeren. Als je dichte familieleden bijvoorbeeld ook een aantal mensen kunnen afbellen, ben je snel van deze vervelende en emotionele gesprekken af. Zo kun je je weer op de belangrijkste dingen van het leven richten: jullie liefde & gezondheid! 

 

Onze huwelijksdatum wordt mogelijk uitgesteld door het coronavirus. Wat nu?

Al maanden zijn jullie bezig met de voorbereidingen voor jullie mooiste dag. Door deze onvoorziene situatie kan het zijn dat jullie trouwdatum helemaal niet meer zo zeker is. Ongelofelijk vervelend. Niet bij de pakken blijven zitten is alvast het beste begin! Neem contact op met de trouwlocatie. Misschien hebben zij een oplossing voor deze situatie en kunnen jullie zonder problemen een nieuwe datum prikken. 

 

Tip: sta open voor alternatieven die je vroeger niet had overwogen. Misschien wilde je vroeger per se op een zaterdag trouwen, maar blijkt dat nu niet meer haalbaar. Deze lastige periode vraagt om creativiteit en flexibiliteit. Houd in gedachten dat het belangrijkste is dat het een mooie dag wordt en dat jouw geliefden er in goede gezondheid bij kunnen zijn! 

 

Daarna neem je best ook contact op met de kapper, make-up visagiste, traiteur, ceremoniemeester, fotograaf, DJ… De kans is groot dat ze met jullie mee zoeken naar een gepaste oplossing, ook voor hen is dit een ongeziene situatie. Maak een afspraak via de telefoon, zodat je zeker weet dat ze tijd voor je kunnen vrijmaken en zich voorbereid hebben op het gesprek. Vergeet ook de trouwringen niet! Misschien kan de juwelier nog even wachten om de datum in jullie trouwringen te graveren, of kan hij of zij het nog aanpassen. 

 

Voorbereiden op trouw, zonder zekerheid over de datum

Nu er zeeën van tijd vrijkomen, zou het fijn zijn als je al zoveel mogelijk kan voorbereiden voor jullie grote dag. Doordat winkels gesloten zijn en niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn, hebben jullie misschien wel meer tijd om verdere voorbereidingen te treffen voor jullie trouwfeest. 

Vraag je getuigen!

In deze tijden vol vervelend nieuws en onrustwekkende berichten, is iedereen toe aan wat positief nieuws. Heb je al een tijdje in gedachten wie je wil vragen als getuige, maar heb je hem of haar nog niet gevraagd? Neem dan eens een kijkje op onze site en personaliseer een leuk zeeppompje, drinkfles of fotopaneel voor jullie getuigen! Wacht tot je bestelling binnen is, deze wordt gelukkig aan huis geleverd. Vervolgens kun je het leuk inpakken en tijdens je noodzakelijk ritje aan de supermarkt bij de deur afzetten. 

 

Oriënteer je nu en bestel alvast een modelkaart

Nu je meer tijd hebt door het coronavirus, is dit het ideale moment om alvast na te denken welke Save the Date-kaarten, trouwkaarten en bedankjes je straks wil gaan bestellen. Heb je al een thema gekozen voor jullie trouw, of een bepaalde kleur die je wil gebruiken? Dan is dit het moment om te kijken welk drukwerk hier het mooist bij past! 

 

Op onze site kun je alvast een modelkaartje bestellen. Dat betekent dat we een proefdruk van jouw ontwerp van je Save the Date-kaart, trouwkaart of bedankje naar je thuis sturen. Je bekijkt samen met je partner of je het mooi vindt en doet nog eventuele wijzigingen in je account. Zodra je zekerheid hebt over de datum ben je meteen klaar om te bestellen! 

 

Verzamel adressen en schrijf je enveloppen

Als je een modelkaart hebt besteld en je favoriete trouwkaart gekozen hebt, ben je helemaal klaar voor de volgende stap! Bel je familieleden en vrienden op en loop alle adressen nog eens na. Nu je veel tijd hebt, kun je misschien zelfs een handig bestandje aanmaken om alle adressen in op te slaan. Zo kun je ze straks makkelijk uitprinten of heel netjes overschrijven. 

 

Van zodra je weet hoeveel adressen je hebt, ben je klaar om je enveloppen te bestellen! Twijfel je welk formaat bij jouw kaart past? Je kunt het eenvoudig zien onderaan de detailpagina van je trouwkaart. Vaak zijn er meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar. Natuurlijk kun je ook altijd onze klantendienst even bellen, zij kijken graag met je mee. 

 

Tip: verdiep je in handlettering en neem de tijd om je adressen extra mooi op de enveloppen te zetten! 

 

Bestel nu alvast je bedankjes

Had je al wat stress voor alle taakjes die je nog moest doen voor jullie bruiloft? Dan is deze verplichte quarantaine het moment om van de nood een deugd te maken! 

 

  1. Bestel een modelkaartje van je favoriete bedankje of bedankkaartje. Misschien wil je een leuk ontwerp met goudfolie, of heb je een leuke foto van jullie samen die je er graag op wil laten drukken. Geen foto voorhanden? Nu is er extra tijd om samen nog wat leuke, zonnige kiekjes te schieten! Tip: door enkel jullie namen op het ontwerp te zetten, zonder datum, ben je zo flexibel mogelijk en loop je geen enkel risico. 
  2. Oriënteer je alvast op vulling van je bedankjes. Misschien wilde je eigenlijk snoepjes als vulling gebruiken voor je trouwbedankjes. We raden je toch aan dat te heroverwegen. Door een vulling te gebruiken die niet over de datum kan gaan, ben je het meest futureproof, wat er ook gebeurd. Al eens gedacht aan rozenblaadjes, bloemzaadjes of bijvoorbeeld badparels? Laat de creativiteit maar stromen en check ook eens Pinterest. 
  3. Overtuigd? Bestellen maar! Je kent het aantal gasten dat je wil uitnodigen, je weet welke bedankjes je wil voorzien? Dan kun je alvast bestellen. Veel bedankjes zoals snoepzakjes en kubusdoosjes moeten nog in elkaar gezet worden. Dat kost best even tijd, en daar heb je nu gelukkig wat meer ruimte voor! 
  4. Presentatie = key. Nu je online nog wel kunt shoppen, kun je alvast eens rondkijken voor een toffe etagère, een mooie mand of een soort opstelling met wat houten kistjes. 

 

Een laatste tip

 

Probeer toch te genieten van deze periode. Het is een hele bijzondere periode, en hoewel je je deze vast helemaal anders had voorgesteld, is het uitgelezen er het beste van te proberen maken. Houd in gedachten dat de gezondheid van jouw geliefden nog altijd belangrijker is dan wat ook. Zorg goed voor elkaar en laat de liefde stromen in deze moeilijke tijden! 

 

footer_huwelijkblog_NL-20

Geef hier jouw mening