Een tweeling op komst, hoera!

Er is een tweeling op komst, kregen jullie dat te horen? Jullie hebben het geluk om twee kleine wondertjes te mogen omarmen. Twee kindjes zorgen voor dubbel plezier! Alvast een dikke proficiat van het hele Tadaaz-team! 

 

Een tweeling krijgen is heel speciaal, het feit dat meerdere eicellen bevrucht worden is een wonder. Dit komt slechts voor bij 1 op de 100 vrouwen. Jullie kindjes worden dus extra uniek!

 

Geboorte tweeling

Worden jullie baby’s identiek aan elkaar? 

Sommige baby’s lijken qua uiterlijk wat meer op elkaar dan anderen. Als ze een eeneiige tweeling zijn, dan hebben ze vaak dezelfde looks. Maar ook delen tweelingen met maar 1 bevruchte eicel dezelfde bloedgroep en zelfs hetzelfde geslacht. 

 

Andere tweelingen lijken niet meteen extreem goed op elkaar, een twee-eiige tweeling genoemd. Maar ze blijven een speciale band hebben omdat ze dezelfde verjaardag delen. 

 

Een goede voorbereiding voor de geboorte van jullie tweeling

Eenmaal je mag stoppen met werken en ongeveer 38 weken zwangerschap achter de rug hebt, mag de tweeling gaan komen. Maar voor de komst van deze kleine wondertjes is er nog wat werk aan de winkel. Zorg dat alles klaar is voor de geboorte, zo kunnen jullie dubbel en dik genieten eenmaal de kindjes er zijn. Jullie zullen al je handen vol hebben. 

 

Schattige tweeling

Leuke namen voor jullie baby’s

Of je nu een eeneiige tweeling verwacht of een tweeling met twee eicellen, het is leuk om de namen ook bij elkaar te laten passen. Het klinkt beter als je beide namen samen uitspreekt. Met jullie tweeling op komst hebben wij alvast enkele originele namen opgesomd, om wat inspiratie op te doen:

  • Ella & Olivia
  • Liv & Lou
  • Jette & Juna

 

  • Cas & Kobe
  • Maurice & Max
  • Jake & Julian

 

  • Levi & Ellie
  • Basil & Babette
  • Finn & Faye

De inrichting voor mooie kinderkamers

Het is leuk om de babykamertjes van je tweeling een matchende look te geven. Laat je fantasie de vrije loop gaan en maak voor elk kindje toch een unieke kamer, met toch enkele gelijkenissen. 

 

Jullie kunnen werken in dezelfde stijl. Laat de print van het behangpapier bijvoorbeeld terugkomen in beide kamers. Daarnaast kunnen jullie verschillende decoratie items ook tweemaal kopen, zoals verlichting en fotokadertjes. Laat de kleine dingen overeenkomen en zorg voor een subtiel passend beeld. 

 

Als ze in dezelfde kamer mogen slapen, dan kun je de bedjes of muur decoreren met de namen van de kindjes. Zo hebben ze elk al een uniek plekje voor zichzelf en elk hun eigen bedje. 

 

Tweeling kinderkamer

 

Deze kinderkamer uit het babybites magazine is alvast goed om inspiratie op te doen, met jullie tweeling op komst. 

Schattige matching outfits

Je tweeling kan er altijd tiptop in orde uitzien met matching outfits. Beide kindjes passen prima bij elkaar, maar elk heeft toch iets anders aan. Zo zijn ze geen kopie van elkaar, maar vormen ze toch een heel schattig beeld samen. 

Denk aan verschillende kleuren, maar dezelfde print. Of hetzelfde figuurtje dat terugkomt. Wat leuk! 

Originele geboortekaartjes tweeling

De geboorte van jullie dubbel geluk mag aangekondigd worden met een prachtig tweeling geboortekaartje. Voor deze unieke gebeurtenis hebben we bij Tadaaz een aparte collectie. 

 

Het is leuk gebruik te maken van een twee- of drieluik kaartje. Zo krijgt elk kindje een kant van het kaartje en is het meteen duidelijk dat er een tweeling geboren is. Je plaatst aan elke kant de naam van 1 kindje en geeft aan beide je favoriete kleur.

 

Drieluik tweeling geboortekaartje Geboortekaart tweeling jongen en meisje

Een ander goed idee is om te werken met 2 tekeningen die staan voor jullie kindjes. Twee schattige beertjes of twee wolkjes bijvoorbeeld, die van het eerste moment duidelijk maken dat jullie een tweeling op de wereld gezet hebben. 

 

  Meisjes tweelingkaart Geboortekaart tweeling met beertjes

Unieke en originele doopsuiker tweeling

Het thema van jullie tweeling geboortekaartje kunnen jullie perfect doortrekken tot bij de doopsuiker. Een eenduidig thema vormt een prachtig geheel bij de geboorte. Het staat mooi op de kast bij het kraambezoek, maar ook op de babyborrel is het een belangrijk item. 

 

Jullie doopsuiker assortiment is op en top geweldig als je gaat voor verschillende bedankjes. Zo is het mogelijk om voor de klassieke suikerbonen en snoep te gaan, dankzij de doosjes en snoepzakjes. Maar ook originele cadeautjes als bellenblaas, kleurpotloden, kaarsjes,… zijn een leuke mogelijkheid om te geven aan je familie en vrienden. 

 

Doopsuikerdoosje tweeling met silhouet en foto Hoog doopsuiker doosje met beer en konijn

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *