Kerst en corona: samen vieren?

Laatste update: 29/09/2020

Ons leven wordt sinds enkele maanden bepaald door het coronavirus. Alles is anders dan normaal. En net als feestdagen, festivals en onze reisplannen zal ook Kerstmis er dit jaar voor veel mensen heel anders uit zien. Maar niet getreurd, er zijn tal van manieren om deze kerst met familie en vrienden te vieren! Wij zetten graag wat handige tips rond kerst en corona op een rijtje zodat jullie ook deze kerst onbezorgd kunnen genieten!

kerst en corona

Kerst en corona: volg de maatregelen op

Hou de maatregelen in het oog, want ze kunnen snel veranderen. Alle informatie kan je steeds terugvinden op www.info-coronavirus.be. Er zijn 6 vuistregels die we ten allen tijde moeten toepassen. We geven jullie nog even een overzichtje. Voel je je niet goed? Blijf dan zeker thuis en raadpleeg je huisarts.

  1. Respecteer de hygiënregels
  2. Doe je activiteiten het liefst buiten
  3. Denk aan kwetsbare mensen
  4. Hou afstand (1,5 m), indien niet mogelijk, draag een mondmasker
  5. Beperk je nauwe contacten
  6. Volg de regels over bijeenkomsten

Hoe en waar vieren we kerst?

Hoewel de maatregelen heel snel kunnen veranderen, we kunnen er helaas van uit gaan dat het traditionele kerstdiner er anders zal uitzien. De kans is groot dat niet iedereen aan de eettafel past op anderhalve meter afstand. Onze tips om het kerstdiner toch door te laten gaan:

  • Voorzie een extra tafel voor je gasten. Fan van decoratie? Dan kan je nu twee tafels feestelijk dekken met de leukste tafeldecoratie.
  • Heb je een overdekt of groot terras? Ga dan naar buiten, met verwarmers, een vuurkorf en warme fleecedekens is die kerstsfeer in no-time gecreëerd.
  • Vier Kerstmis overdag op locatie! Zo weet je zeker dat de afstand gewaarborgd is. Als je overdag viert kun je het combineren met een zalige bos- of strandwandeling. Tip: Reserveer op tijd, want jullie zullen niet de enigen zijn die deze oplossing zoeken!
  • Behalve online onderwijs, online vergaderen en online borrelen met vrienden kunnen we ook online kerst vieren. Het lijkt ons de minst gezellige manier van kerst vieren, maar voor één jaar kan het misschien wel een oplossing bieden om je dierbaren toch te zien!

Kerst en corona: essentials

We kunnen er alles aan doen om dat kerstfeest zo coronaproof mogelijk te maken! En dan zijn er enkele onmisbare items. Denk aan leuke zeepjes die je locatie meteen opfleuren. Ook zeeppompjes gevuld met handontsmetting en mondmaskers maken je omgeving meteen een stuk veiliger! Je kan bijpassende stickers en zeeplabels of -wikkels personaliseren om er zo een leuke draai aan te geven.

kerst en corona

kerst en corona

kerst en corona

Stay safe & stay healthy

Natuurlijk vieren we Kerstmis liever op een andere manier… maar we zullen er toch het beste van maken. Steek elkaar – virtueel of in real life – een hart onder de riem. Verstuur je warme kerstwensen op een mooie kerstkaart of verstuur kerstcadeaus naar iemand bijzonder. Laat je cadeau rechtstreeks bij die persoon aankomen: helemaal veilig en vooral super verrassend!

Hoe we kerstmis dit jaar ook zullen vieren, het allerbelangrijkste is dat we gezond blijven. Dat is dan ook de perfecte insteek om dit als kerstwens op je kerstkaarten te schrijven dit jaar. Op naar een gezond en gelukkig 2021!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *