Op zoek naar de perfecte trouwringen? 5 trends!

Het uitwisselen van de ringen is een onvergetelijk hoogtepunt van elke huwelijksdag. Ben jij nog op zoek naar een prachtig paar trouwringen om je geloften te bezegelen, maar weet je niet meteen wat te kiezen? Geen nood! Wij vroegen raad aan juwelenontwerpster Lies van Lise Jewellery Design. Zij maakte ons wegwijs in vijf trends in trouwringen.

1.      ‘Pimp my ring’

 

Heb je ergens een ring gezien die nét niet was wat je zocht? Of wil je graag de trouwring gebruiken die je van oma erfde, maar is die toch niet helemaal jouw smaak? Met een make-over is je probleem zo opgelost! “Ik krijg veel mensen over de vloer die al een trouwring hebben, maar die in nieuw jasje willen laten steken”, legt Lies uit. “Sommigen laten een steen toevoegen, of vragen gewoon om de ring wat breder of smaller te maken. Maar er zijn ook veel mensen die oma’s oude ring laten omsmelten tot een totaal nieuwe vorm.”

 

2.      Door dik en dun

 

Mannen hebben hun trouwringen het liefst iets breder, maar voor vrouwen zijn dunne ringen – al dan niet met fijne steentjes – tegenwoordig helemaal in. “Hou er wel rekening mee dat er nog voldoende ruimte moet zijn voor een inscriptie, als je die graag wil”, adviseert Lies. “Zeker wanneer je ring met stenen is bezet, want dan is de plaats aan de binnenkant van de ring nog beperkter.”

 

3.      Vijftig tinten goud

 

Oké, ‘vijftig tinten’ is misschien wat overdreven. Maar de materiaalkeuze voor trouwringen is in elk geval al lang niet meer beperkt tot het traditionele witgoud! “Geelgoud maakte een tijdje geleden al een comeback, en is ook dit seizoen weer helemaal aan de orde”, vertelt Lies. “Maar ook champagnekleurig goud en rosé goud zijn populaire keuzes. Rosé goud is trouwens een echte aanrader voor wie graag een gouden trouwring wil dragen, maar houdt van een subtiele look. Van alle tinten goud, leunt rosé gewoonlijk het dichtst aan bij de kleur van de huid.”

 

4.      Een originele inscriptie

 

Bij een trouwring hoort – uiteraard – een inscriptie. De meeste koppels houden het gewoon bij hun namen en trouwdatum, maar Lies merkt op dat er ook heel wat bruidsparen het de laatste tijd over een creatievere boeg gooien: “Ik krijg regelmatig verzoekjes om troetelnamen of stukjes uit liedjes in de ringen te graveren, en ook de initialen van de kinderen krijgen almaar meer een plaatsje. Maar soms laten koppels de gravure achterwege en laten ze elkaars vingerafdruk in de ring verwerken. Unieker kan het niet!”

 

5.      Trouwringen die een verhaal vertellen

 

De bombastische trouwfeesten van vroeger maken almaar meer plaats voor intieme huwelijksvieringen. Volgens Lies is het dan ook geen toeval dat meer en meer koppels kiezen voor ambachtelijk gemaakte trouwringen. “Handgemaakte trouwringen zijn niet alleen mooi om naar de kijken, maar vertellen ook een uniek liefdesverhaal. Mijn klanten gunnen mij een blik op de liefde die ze voor elkaar voelen, en ik maak er een gepersonaliseerd juweel van dat ze voor de rest van hun leven zullen dragen.”

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *