Hulp nodig ? 050 407 910

Glazen plafond, move over: in dit bedrijf is twee derde van het managementteam vrouw

Op 8 maart is het internationale vrouwendag, geen overbodige luxe als je weet dat vrouwen slechts een derde van de topfuncties bekleden in België. Toch is dat niet overal het geval. Bij drukkerij en webshop Tadaaz is twee derde van het hoger management vrouw. Redenen daarvoor zijn de stimulatie van een gezonde work-life balance, de omscholingen die binnen het bedrijf mogelijk zijn en het aantal vrouwelijke sollicitanten.

 

In België worden er slechts 34% van de topfuncties bekleed door vrouwen volgens Eurostat. De grootste oorzaak daarvan is dat vrouwen minder vaak doorstromen naar managementfuncties en raden van bestuur. In drukkerij en e-commercebedrijf Tadaaz is het net omgekeerd. Daar zijn vrouwen met 4 van de 6 hogere managementsleden in de meerderheid. Dat is opvallend hoog, bevestigt Dr. Hildegard Van Hove, Coördinator Genderstatistieken bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. “Bij leidinggevende beroepen in dezelfde sector als Tadaaz is het aandeel vrouwen slechts 14,9%, zo blijkt uit het Loonkloofrapport 2017.”

 

Niet alleen binnen leidinggevende functies domineren de dames. Over het hele bedrijf scoort Tadaaz bovengemiddeld. Het aandeel vrouwen in de sector bedraagt gemiddeld 27,4%, waar dat bij het e-commercebedrijf maar liefst 75% is. Dat er zoveel vrouwen bij Tadaaz aan het werk zijn, ligt deels aan de meerderheid vrouwelijke kandidaten die zich aanbieden voor openstaande functies. Lies Jonckheere, HR Manager: “We werven steeds de beste persoon aan voor de functie, ongeacht gender. Mogelijk is ons product aantrekkelijk voor veel vrouwelijke kandidaten. Gelegenheidsdrukwerk en gepersonaliseerde cadeaus worden namelijk ook nog heel vaak door vrouwen gekocht”.

 

Daarnaast zijn een gezond evenwicht tussen werk- en privéleven en de mogelijkheid tot omscholing binnen het bedrijf sterke troeven. HR Officer Jessica Valentin: “De glijdende uurroosters en de maandelijkse activiteiten waar je soms zelfs met je gezin aan kan deelnemen, vallen zeker in de smaak bij onze werknemers.” “Klopt,” vult Lies Jonckheere aan, “net als de mogelijkheid die we hen bieden om zich te heroriënteren. Momenteel leiden we bijvoorbeeld een van onze medewerksters uit de verzendingsafdeling op tot drukker. Dat is een job die, onterecht, vaak als mannenwerk beschouwd wordt.”

 

Nog beter zou een evenwicht tussen de beide geslachten zijn, maar mannen geven alvast aan dat het er aangenaam werken is tussen al die vrouwen. “De gesprekken over kinderen, de laatste kooksels en Temptation Island komen soms wel mijn oren uit, maar dat moet je erbij nemen. Als return on investment krijg je een pak zeer attentvolle collega’s die voor elk Happy Moment wel een cadeautje weten te bedenken. Ik hou het toch al tien jaar vol,” knipoogt webmaster David Crul.

 

Over Tadaaz

Tadaaz is de webshop waar je alles vindt om je Happy Moments zoals huwelijk, geboorte, feest, communie- en lentefeest en kerst volop te vieren. Tadaaz verrast met kaartjes, fotocadeaus en decoratie en blinkt uit in creativiteit met meer dan 1000 originele ontwerpen. Maak deel uit van de Tadaaz community op Facebook, Instagram en Pinterest en laat geen enkel Happy Moment aan je voorbijgaan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf up to date. Krijg 5% korting.