Hulp nodig ? 050 407 910

Tadaaz wint award Webshop Champ of the Year 2023.

BRUGGE, 19 oktober 2023 – Een wervelende FeWeb awardshow, 43 ervaren uitdagers en als kerst op de taart de award voor Webshop Champ of the Year mee naar huis mogen nemen. Dat was het geluksmomentje van vorige week voor Brugs familiebedrijf Tadaaz. Met hun case over de digitale transformatie van Buromac naar Tadaaz trokken ze grote ogen op de technologische hotspot Hi-Site! in Grimbergen.

“Natuurlijk zijn we trots” zegt Thijs Jonckheere, Verantwoordelijke Workflow & Procesoptimalisatie bij Tadaaz. “Zo’n award is een mooie bekroning, zeker als hij op zo’n groot deel van de organisatie betrekking heeft.” De Digital Champs Awards gelden als de referentie voor digitale expertise op het vlak van development, e-commerce en digitale marketing.

De case die Tadaaz indiende bij FeWeb ging over de digitale transformatie van Buromac naar Tadaaz. Buromac is al meer dan 60 jaar met succes actief in de grafische sector, gespecialiseerd in gelegenheids- en eindejaarsdrukwerk.

Telkens moest Buromac zich aanpassen aan sterk veranderende markten. 10 jaar geleden riepen ze daarom Tadaaz in het leven: een online webshop waar je zelf je kaart, bedankje of cadeau zelf kunt maken met je eigen tekst en foto. Gewoon vanuit je zetel thuis, zonder tussenkomst van derden.

Ecommerce Marketing Manager Gaetan Beuten diende samen met Thijs de FeWeb case in. “Op elk niveau is er met Tadaaz de voorbije jaren aan digitalisatie gewerkt. Op vlak van human capital, met medewerkers die zich gemotiveerd genoeg voelen om zich om te scholen en de transitie aan te gaan van offline naar online. Maar ook op vlak van de productie en de vele logistieke flows die optimaler moesten verlopen om marges op te krikken en online te kunnen concurreren” zo licht Gaetan toe.

 

“De Digital Champs zijn bedrijven die investeren in hun digitale strategie om zo echt een verschil te kunnen maken in samenwerking met hun digitale partners.”
- Patrick Marck van FeWeb

 

“Vergeet zeker niet de mindset en ontwikkeling binnen het bedrijf om zich in te lezen in nieuwe onderwerpen zoals marketing en e-commerce en alles wat daarom draait” vult Thijs aan. “De case belicht dat we doorheen de jaren altijd digitalisering voor ogen gehad hebben om onze klanten op nieuwe manieren nog beter te bedienen. De award voor Webshop Champ of the Year is dan natuurlijk een mooie pluim op onze hoed.”

Tijdens de awardshow, waarbij de presentatie in handen was van Lien van de Kelder, vielen ook andere mooie namen in de prijzen, zoals Leap Forward, Socialsky en Make It Fly. De jury beoordeelde de 44 inzendingen op basis van de strategie, het gebruikersvoordeel en de innovatie van het digitale project. Patrick Marck van FeWeb: “De Digital Champs zijn de bedrijven die investeren in hun digitale strategie om zo echt een verschil te kunnen maken in samenwerking met hun digitale partners.”

Tot slot werd er tijdens de avond in Grimbergen al gehint op Artificial Intelligence en Accessibility als belangrijke topics om in 2024 opnieuw in de running te zijn. “Dat zijn twee onderwerpen waar we zeker weg mee kunnen bij Tadaaz, dus op naar 2024!” stelt Gaetan vol goede moed.