Op de dag van het communiefeest of lentefeest van je kind moet alles perfect zijn! De allermooiste kleding, lekker eten en een leuke locatie zijn cruciaal om er een onvergetelijk feest van te maken. Hoeft dat per definitie een dure aangelegenheid te zijn? Absoluut niet! Want wie creatief is, maakt zelf originele en feestelijke communieversiering. Het wordt éxtra leuk wanneer je zoon of dochter ook mee geknutseld heeft!
Kies een feestelijk thema voor de tafelversiering
Een feest organiseren is in principe niet moeilijk. Een stijlvol en onvergetelijk feest daarentegen vergt een goeie voorbereiding. Zo kies je voor je communiefeest bij voorkeur een bepaalde stijl die je overal laat terugkomen: in de outfit van de communicant, de uitnodigingen en menu’s, de tafeldecoratie …
Heb je een kleur, kleurenpalet of thema gekozen voor de uitnodigingen en menukaartjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van goud, een van de trendkleuren van 2016? Nu is het aan jou om het kleurenpalet zorgvuldig te integreren in de decoratie van je huis of van de feestzaal. Versier je tafel met een goudkleurig tafellaken, glinsterende decoratiespulletjes en feestelijke servetringen. Een themakleur combineer je moeiteloos met neutrale kleuren, zoals wit of beige, en zelfs met een tweede accentkleur.
Versiering voor in de zaal/tent
Een knutselwerk van de communicant zelf is een origineel en persoonlijk extraatje in de feestzaal. Bovendien is knutselen, bijvoorbeeld tijdens de paasvakantie, een leuke bezigheid voor je communicant en zijn broertjes, zusjes of vrienden. Op websites als Pinterest en YouTube vind je makkelijk tientallen originele knutselideeën voor leuke zaal- en tafeldecoratie.
Wat dacht je bijvoorbeeld van deze unieke DIY-projectjes?
Doe-het-zelf-plantjes: een leuk aandenken!
De communie is een echt voorjaarsfeest. Bloemen en plantjes kunnen dus niet op de feesttafel ontbreken! Het is extra schattig als het feestvarken zelf de plantjes heeft gekweekt, wat niet eens zo moeilijk is.
Zo kun je een vetplantje stekken door een uitloper in een glaasje water te zetten. Na verloop van tijd kun je je zelf gekweekte vetplantjes in de aarde planten. Vetplantjes zijn trouwens niet moeilijk te onderhouden. Je gasten zullen er dus nog lang van kunnen genieten. En de potjes, die versier je toch gewoon met een foto van de communicant!
Vetplanten kweken is in eerste instantie een leuke en leerrijke activiteit voor je kind, maar uiteindelijk levert het ook een mooi resultaat op. Zo kunnen de plantjes dienen als tafeldecoratie en kun je ze op het einde van het feest met de gasten meegeven als aandenken.
Tip: Begin er tijdig aan, want vetplantjes groeien nu eenmaal niet zo snel!