Held voor één dag: zo organiseer jij het leukste superheldenfeest!

 

Droomt jouw zoontje van een themafeest voor zijn verjaardag maar heb je geen inspiratie? Een superheldenfeest is vast en zeker een schot in de roos! Ieder kiest zijn favoriete superheld uit en wordt held voor één dag! May the force be with you!

Elk superheldenfeest begint met een super uitnodiging!

Alles begint uiteraard met een coole uitnodiging voor de superhero party! Deze stoere uitnodiging met bijhorend maskertje is de ideale opener van dit spetterende feest. Ze kunnen zelf hun masker uitknippen en met bijgeleverde elastiek aandoen om naar het feestje te komen. Na het krijgen van deze uitnodiging kan de brainstorm beginnen! Wie is hun favoriete superheld?

Het grote superheldenspel

Laat de superhelden de strijd uitvechten om de zien wie nu uiteindelijk de beste is. Met deze leuke spelideeën vul jij in één, twee, drie een leuke namiddag voor superhelden!

Superheldenparcours

Werk een parcours uit met allerlei obstakels en laat de kinderen het parcours afleggen als echte superhelden. Denk aan een slinger van hoepels, een net waar de helden onderdoor moeten kruipen. Of balken en boomstammen waar ze overheen kunnen klauteren, een tunnel waar ze door kunnen ploeteren. Hoe gekker hoe beter! En een beetje vuil worden kan voor superhelden geen kwaad, toch? 😉

Ieder maakt zijn eigen superheldenmasker

 

De kinderen kunnen elk een superheld bedenken waar ze een masker van willen maken. Dit kan in stof, maar dit kan evengoed in karton gemaakt worden. Laat ze volledig onderdompelen in de superkrachten van hun held! Een spinnenweb voor Spiderman, vleermuizen voor Batman… alles kan. Wist je dat je op Pinterest vele leuke maskers kan afdrukken? Kleuren maar!

Een supercape voor een superheld

Bron: Happiness is homemade

Vraag aan alle genodigden om een oude (liefst kleurrijke) T-shirt van hun papa, grote broer, nonkel, opa… mee te brengen. Want hiervan kunnen ze samen een originele supercape maken! Hoe? Volg deze stappen en je hebt in no time een supercape!

  1. Knip beide mouwen van de T-shirt af
  2. Knip vervolgens de zijkanten van de T-shirt open en knip één zijde er volledig af!
  3. Behoud de hals van de T-shirt en knip er mooi rond
  4. Knip vervolgens een mooie afgeronde vorm in de T-shirt zoals op de foto
  5. Laat de superhelden zelf hun supercape versieren en klaar zijn ze!

Decoratie voor je superheldenfeest

Hoe fijn is het om de superhelden volledig onder te dompelen in de superhelden sfeer? Versier jouw tafel met vleermuisjes zoals Batman of spinnetjes die verwijzen naar Spiderman. En maak snoepzakjes waarin je het maskertje van de uitnodiging in laat terugkomen! Maar evengoed toverstafjes die verwijzen naar een fee. Kroontjes die verwijzen naar prinsessen (want dat zijn toch ook heldinnen… lees hier meer inspiratie voor een echt prinsessenfeest). Werk jouw thema volledig af met de leuke bedankkaartjes en stickers die bij de uitnodiging met het maskertje passen.

Eten en drinken voor superhelden

Deze helden moeten hun krachten kunnen verzamelen voor deze leuke maar vermoeiende namiddag… Wat heb je daarvoor nodig? Superfood & superdrankjes! Energiedrankjes kunnen hier niet ontbreken. Daarnaast kan je zorgen voor energievolle maar gezonde tussendoortjes zoals noten, fruit, havermoutkoekjes. En voor de snoepers kan je altijd lekkere cupcakes voorzien die je kan versieren met een toets van superhelden! Jouw snacks in leuke doosjes? Werk ze ook af met de leuke stickers!

Fotoshoot met helden in de hoofdrol

Om deze fantastische namiddag onvergetelijk te maken, kan je afsluiten met een leuke fotoshoot! Laat hun kiezen uit een leuke verkleedkoffer of laat hen poseren met hun zelfgemaakte supercape en hun maskertje! Tips nodig voor het maken van de perfecte foto? Lees het hier!

Na afloop kan je hen een superhelden diploma uitreiken, leuk! En vergeet niet: er zit een held in ieder van ons 😊 veel plezier!

 

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *