Zwanger zijn tijdens corona: vind steun bij elkaar!

Jij wordt binnen enkele maanden (opnieuw) mama. Proficiat! Toch spoken er op dit moment wel duizend vragen door je hoofd, want zwanger zijn tijdens corona is nu eenmaal niet gemakkelijk. Als 100% Belgisch familiebedrijf blijft Tadaaz voor jullie klaar staan!

Zal de coronacrisis tegen dan wel opgelost zijn? En hoe kan je je nu al optimaal voorbereiden op de geboorte van jullie kindje nu je misschien meer dan gewoonlijk thuis zit? We leven met jullie mee in deze periode en proberen graag wat rust in jullie hoofd te brengen met enkele tips. Want zwanger zijn tijdens corona is niet gemakkelijk.

zwanger zijn tijdens corona

Bereid je voor op de bevalling

De kans is groot dat jouw zwangerschapscursus of -yoga en prenatale lessen geannuleerd zijn door de maatregelen van de overheid. Daarnaast mag je partner je niet vergezellen naar de gynaecoloog om zoveel mogelijk risico te vermijden. Dat is natuurlijk heel vervelend en zorgt voor veel onzekerheid. We moeten week tot week bekijken en zwangere vrouwen vinden steun bij elkaar!

Misschien willen jullie als koppel ook genieten van die laatste weken met jullie tweetjes. Geniet van die qualitytime! Anderzijds wil je ongetwijfeld veel leuke dingen doen en veel vrienden en familie zien tijdens je zwangerschap. Maar er zijn gelukkig toch manieren om dat nauw contact mogelijk te houden.

Als je op zoek bent naar meer informatie over de bevalling, kan je bijvoorbeeld skypen of chatten met vriendinnen of familie die al een kindje ter wereld brachten en ze om raad vragen. Het perfecte moment om even je buik te showen zodat iedereen je zwangerschap goed kan volgen! Die geplande babyshower van je vriendinnen (waar jij niets van af weet) kan misschien ook nog op deze manier doorgaan.

Gelukkig kan je ook nog steeds online shoppen, dus niemand houdt je tegen om een of meerdere informatieve boeken te bestellen. Het boek ‘Mama Worden’ van Mama Baas is een aanrader, als je’t ons vraagt!

Vraag de meter en peter van jullie kleine spruit

Het kan ook goed zijn dat jullie de meter of peter van jullie kindje nog niet gevraagd hebben. Van zo’n moment wil je natuurlijk een prachtige herinnering maken, maar dat lijkt moeilijk in deze tijden. Je kan het natuurlijk nog even uitstellen tot de coronacrisis hopelijk voorbij is, maar dat is best een groot vraagstuk op dit moment. 

Grijp dus de kans om de toekomstige meter en peter op een creatieve manier te verrassen met jullie lieve vraag. Heb je hier al eens aan gedacht? 

  • Wonen ze dicht in je buurt? Ga dan voor elke dag van de week een kaartje in hun brievenbus steken waarop jullie geheime boodschap verwerkt staat. WIL JIJ MIJN METER ZIJN? 
  • Een gepersonaliseerd geschenk is de perfecte manier om de meter en peter te vragen. Kies voor een koekjesdoos, mok, zeeppompje, drinkfles, en kies als tekst voor iets als ‘WIL JIJ MIJN PETER ZIJN?
  • Heeft de meter of peter een partner of quarantaine buddy? Neem die dan mee in het complot en vraag om je te helpen met de verrassing. Jullie kunnen een videocall doen tijdens dit moment zodat jullie zijn/haar reactie zelf kunnen zien, spannend!
  • Maak een leuk filmpje en pop the question!

Kies jullie favoriete geboortekaartje

Als jullie nog op zoek zijn naar het perfecte geboortekaartje kan je alvast eenvoudig online een modelkaartje bestellen. Zo kan je meteen de kwaliteit van het kaartje bewonderen en een meer bewuste keuze maken. Als je hulp wil of vragen hebt, kan je altijd contact opnemen met onze klantendienst. Zij staan voor jullie klaar!

Verder kan je ook alvast rondbellen en checken of je iedereens adres nog hebt. Bestel alvast onze mooie enveloppen en een grote pak postzegels bij die krantenwinkel om de hoek. Dan begint het echte werk: alle enveloppen voorzien van dat adres en een leuke sluitzegel? De ideale manier om je envelop te pimpen tot een hip en persoonlijk geheel!

Zie dit als een mooie kans om je beste handletteringkunsten boven te halen. De vele DIY-filmpjes op Youtube en Pinterest kunnen ongetwijfeld bakken inspiratie bieden! Zwanger zijn tijdens corona heeft zeker ook voordelen!

zwanger zijn tijdens corona

Breng de doopsuiker alvast in orde

Zwanger zijn tijdens corona zorgt wellicht voor iets meer tijd om je doopsuiker voor te bereiden. Denk maar aan het opvouwen en in elkaar steken van snoepzakjes en kubusdoosjes… Of ze afwerken met een originele sluitsticker. Het enige wat je dan nog moet doen is deze vullen met snoepjes of suikerbonen en je bent helemaal klaar!

Op zoek naar iets origineels? Wat dacht je bijvoorbeeld van een schattig zeeppompje, een bloeiend plantje met bloempotwikkeltje of een leuke bellenblaas? Niets is te zot! Stal ze uit op een mooie presentatiedoos en voilà: een doopsuikerassortiment om u tegen te zeggen!

zwanger zijn tijdens corona

zwanger zijn tijdens corona

Wat met kraambezoek?

Eens je bevallen bent, zal iedereen natuurlijk razend benieuwd zijn naar jullie kleine spruit, maar jammer genoeg kunnen ze nog niet meteen kennis maken. Het is heel normaal dat je daar triestig van wordt, maar probeer je te focussen op goede dingen. Jullie krijgen als gezin de kans om helemaal in jullie coconnetje te kruipen en al jullie aandacht op dat kleine wondertje te focussen. 

Probeer er het beste van te maken, want zo’n periodes komen (gelukkig) niet vaak voor. En binnen de kortste keren kunnen jullie zoon- of dochterlief aan het grote publiek voorstellen. Zo heb je weer iets om naar uit te kijken!

Dichte vrienden en familie komen misschien wel eens aan jullie raam staan? Valerie, de mama van Elle, Rapha en sinds kort van Jérome, toonde al dat het kan. Er bestaat zelfs al een term voor: (k)raamvisite. Toepasselijk, toch? Zo zie je maar, zwanger zijn tijdens corona kan zeker ook fijn zijn.

Een babyborrel of doopfeest organiseren

Coronacrisis of niet, velen zijn hard toe aan wat rust na de geboorte van hun kindje en gaan liever rechtstreeks voor een babyborrel in plaats van tientallen kraambezoekjes. En ook als je je kindje wil laten dopen, kom je voor een reeks vragen te staan, aangezien je op dit moment gewoon geen grote feesten mag organiseren.

Wil je er zeker van zijn dat je een locatie hebt om dit binnenkort te vieren, dan kunnen jullie de babyborrel of het doopfeest bijvoorbeeld in jullie tuin vieren of eens polsen bij een familielid of dichte vrienden of het bij hen kan wanneer het weer mag. 

Als je niet tot dan wil wachten om iedereen te bedanken voor hun steun, liefde en eventuele cadeautjes, kan je natuurlijk altijd bedankkaartjes maken en opsturen. En wat dat feest betreft, zullen jullie wel een oplossing vinden. Probeer er je niet te druk in te maken want ​alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht! Het belangrijkste is dat jullie en de baby gezond zijn en blijven! 

zwanger zijn tijdens corona

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *