De leukste kerst aftelkalender zelf maken

It’s the most wonderful time of the year! Kerstmis, voor velen de leukste dag van het jaar, geen verrassing dus dat de aftelkalender zo populair is. Laat het kerstgevoel al vanaf 1 december beginnen met elke dag een kleine verrassing of wat lekkers om de dag mee in te zetten. De kerst aftelkalender is heel leuk voor de kinderen als DIY project, maar ook voor de volwassenen die niet kunnen wachten tot 25 december om cadeautjes te openen. Je kan rond deze periode zeker al tal van leuke aftelkalenders vinden, maar het is misschien nog leuker om deze zelf in elkaar te knutselen.

 

kerst aftelkalender zelf maken

Hoe kan je makkelijk een aftelkalender maken?

In een korte tijd kan je een prachtige aftelkalender in elkaar knutselen. Ga je voor verschillende vrolijke kleuren, of blijf je binnen de traditionele kerstkleuren? De keuze is aan jou! Er bestaan tal van manieren om een aftelkalender te maken.

Gebruik papieren zakjes

Zijn je hebbedingetjes aan de kleine kant? Gebruik dan papieren zakjes om je adventskalender te maken. Deze zakjes kan je heel goedkoop vinden en kan je samen met de kids opfleuren met washi tape, stickers en stiften. Hang ze daarna aan een touw of steek ze in een mandje. Welk cadeautje hoop jij te vinden in het eerste zakje?

 

aftelkalender met zakjes

Bron: Pinterest

Haal je wasknijpers maar boven

Ook wasknijpers zijn een budget manier om een aftelkalender te maken, ze zien er ook heel leuk uit. Aan deze adventskalender kan je ook de grotere cadeautjes aan ophangen. Fleur eerst je wasknijpers op met verf of plakband met een patroon. Plak ze vervolgens aan een bord en hang daar je verrassing aan. Of plak ze op een rond stuk karton voor een ronde aftelkalender. Deze aftelkalenders zijn niet alleen super leuk maar zien er ook heel leuk uit tussen al je kerstdecoratie!

 

kerst aftelkalender wasknijpers

Bron: Pinterest

Zeg het met een briefje

Is een lief kattebelletje meer dan genoeg om jou in de kerstsfeer te krijgen? Dan bestaan er ook leuke aftelkalenders met enveloppen. Schrijf eerst je briefjes uit (of laat iemand anders ze schrijven met een lief berichtje) en stop ze allemaal in een kleurrijke enveloppe. Daarna krijgt elke omslag een nummertje. Hang ze als laatste aan een touwtje of stop ze in een vaas of doos. Sent with love.

 

adventskalender met enveloppen

Bron: Pinterest

Welke verrassing stop je in je aftelkalender?

Cadeautje voor een lekkerbek

Kerstmis en lekker eten zijn niet van elkaar weg te denken. Daarom zijn snoepjes een perfecte manier om in de kerstsfeer te komen. Verras jezelf of iemand anders met elke dag en zakje snoep of stukje chocolade. Met je dikke wintertrui aan zijn deze 25 snoepjes toch nergens meer te bespeuren. Mocht je toch de verleiding kunnen weerstaan om elke dag alles op te eten kan je deze eetbare schatten opbrengen een gepersonaliseerde koekjestrommel. Geef dit als eerste cadeautje en je eerste goede voornemen is gezet! Zorg wel dat je lekkernij nog 25 dagen lang lekker blijft.

 

snoepjes voor in aftelkalender

Cadeautjes om mee te spelen

Aftelkalender voor de kleintjes? Dan hebben zij waarschijnlijk liever 25 kleine speeltjes, en dat nog voor Kerstmis begint. Ga voor kleine actiefiguren of knuffelbeertjes, daar zijn de kindjes uren mee zoet!

 

speelgoed voor in kerst aftelkalender

Cadeautjes die voor je zorgen

Cadeautjes voor een girly girl? Dan zijn kleine lipglosjes en oogschaduw een leuke optie. Met op het einde een toilettasje om alles in te bewaren.

 

verzorging voor in aftelkalender

Kerstmis, de periode van cadeautjes geven en cadeautjes krijgen gaat al goed van start met een leuke aftelkalender.

Hoe tel jij af naar de meest gezellige dag van het jaar?

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *