Ons communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus. Wat nu?

Het coronavirus heeft bijna de hele wereld in zijn greep. Grote evenementen worden afgelast, social distancing is de norm en iedereen wordt aangespoord om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook communie- of lentefeesten en vormsels worden uitgesteld door het coronavirus. Maar wat nu gedaan, nu je feest niet kan doorgaan?

Jullie kijken samen met jullie kind natuurlijk al een hele tijd uit naar dit feest, hebben haast alle voorbereidingen af en hebben bovendien al behoorlijk wat geïnvesteerd om er een prachtige dag van te maken. Dat is heel erg vervelend, maar laten we positief blijven. Samen staan we sterk en uitstel is gelukkig geen afstel. Dat feest komt er wel!

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus

Het communie- of lentefeest is uitgesteld. Wat kan je nu al voorbereiden?

Het zou kunnen dat je omwille van de coronamaatregelen wat meer tijd hebt. Profiteer ervan om toch al de nodige voorbereidingen te treffen. Ga op zoek naar die ideale uitnodiging, vormsel kaartjes, bedankkaartjes, bedankjes en tafeldecoratie voor het feest. Dan hoef je daar al niet meer aan te denken! Wij proberen je alvast een handje te helpen.

Heb je een checklist gebruikt om jullie communie- of lentefeest te organiseren? Overloop die dan om te zien wie je op de hoogte moet brengen van de wijzigingen. Als je bijvoorbeeld een feest had gepland op locatie of met een traiteur, bespreek dan met hen wat de mogelijkheden zijn om het feest naar een andere datum te verplaatsen. 

Heb je hier al aan gedacht?

  • Traiteur/Eten
  • Locatie
  • Kapper
  • Gehuurde kledij
  • Genodigden
  • Partytent
  • Springkasteel
  • Speciaal cadeau (bv. reis naar Disneyland)

Nieuwe datum, wat met de uitnodigingen?

Ik heb mijn communie- of lentefeest uitnodigingen of vormsel kaartjes al verstuurd.

Veel scholen hebben communie- of lentefeesten verplaatst naar een latere datum. Echter geen nood als je je uitnodigingen al verstuurd hebt. Breng je gasten simpelweg op de hoogte van de wijzigingen met een sms’je of een WhatsAppje.

Wil je hun liever op een speciale manier laten weten wat de nieuwe datum van de grote dag wordt? Kies dan voor een Change The Date kaart

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus

Ik heb mijn uitnodigingen nog niet verstuurd.

Heb je je uitnodigingen al besteld maar nog niet verstuurd? Plak een stickertje over de oude datum of laat je zoon of dochter een persoonlijk kaartje schrijven voor de gasten, dat zullen ze zeker appreciëren. Moet je je uitnodigingen en bedankjes nog bestellen? Laat dan alvast een modelkaartje maken.

Bestel een gepersonaliseerd modelkaartje

Ga op zoek naar je favoriete lentefeest- of communiekaartje en personaliseer met eigen tekst en een mooie foto, naargelang het ontwerp. Het modelkaartje wordt vervolgens helemaal gepersonaliseerd bij je thuis geleverd. Zo kan je de kwaliteit en je ontwerp helemaal zelf ontdekken en ben je er zeker van dat je kaartje er tip top uitziet! Eens je meer zekerheid hebt over de nieuwe datum van het feest kan je dan meteen bestellen zonder tijd te verliezen.

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus. 

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus.

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus.

(Tafel)decoratie voor het feest

Bij een communie- of lentefeest kan een heerlijk feestmaal niet ontbreken. En daarbij hoort natuurlijk een feestelijk versierde tafel! Met leuke tafeldecoratie zoals placemats, menukaartjes en bestekhouders kleed je jouw tafel aan in stijl.

Ga aan de slag met zoon- of dochterlief om leuke versieringen voor de feestzaal te knutselen! Schuilt er in jou echter geen creatieveling? Gelukkig kan je ook heel wat online bestellen. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijke gepersonaliseerde vlaggenlijn!

Bedankkaartjes en bedankjes maken

Zorg alvast voor een kleine attentie die familie en vrienden aan het eind van het feest mee naar huis kunnen nemen! Kies voor een origineel bedankkaartje met een leuke tekst. Of wat dacht je van een bedankje zoals een bellenblaas, snoepzakje, magneet of bloempotje als tastbare herinnering?

Voor de meter en peter van de communicant is dit feest natuurlijk een bijzondere gebeurtenis! Zet hen daarom extra in de bloemetjes met een gepersonaliseerd cadeau

communie- of lentefeest wordt afgelast door het coronavirus.

Omgaan met ontgoocheling

Het is belangrijk om goed met je kind te communiceren, want hij of zij zal waarschijnlijk erg teleurgesteld zijn. De beste manier om dat te voorkomen is om je kind erbij te betrekken. Beschouw dit als een leerschool om je kind te leren omgaan met tegenslagen. Bespreek samen wat de voor- en nadelen zijn en ga op zoek naar de beste oplossing voor de situatie. Misschien kunnen jullie er thuis toch nog een bijzondere dag van maken als troost.

Klantendienst staat voor je klaar

Als 100% Belgisch familiebedrijf blijft Tadaaz voor je klaar staan! Heb je vragen over deze bijzondere situatie of over een bepaald product? Onze klantendienst staat voor jullie klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Bel hen via 050/407 910 of chat online! Ze zijn elke werkdag bereikbaar tussen 9u en 15.30u.

Lees hier nog meer tips van het Agentschap Zorg en Gezondheid van onze Vlaamse overheid over hoe je besmetting van het coronavirus kan voorkomen.

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *