4 must-do’s na je huwelijk

huwelijk to-do lijst - glamour.comDe term ‘Bridezilla’ is niet voor niets in het leven geroepen: een huwelijk brengt heel wat met zich mee en niet iedereen kan even goed om met die stress. En ook wanneer je de bruid gekust hebt, het feest achter de rug is en je terug bent van huwelijksreis, is er nog heel wat te doen.

Een to-do lijstje kan op zulke momenten wonderen doen. Van je eigen wedding hashtag tot het trouwalbum: wij hebben alvast aan alles gedacht!

1. Je eigen wedding hashtag

Dit is eigenlijk meer een tip voor je huwelijksdag, maar wel een tip die je veel kopzorgen zal besparen eens het feest gedaan is. Vraag je gasten om foto’s die op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale media gedeeld worden, te delen met een unieke hashtag. Zo kan je achteraf makkelijk alle foto’s verzamelen.

Van het moment waarop jullie elkaar het jawoord gaven tot het moment waarop je dronken oom ligt te slapen op het avondfeest: stuk voor stuk momenten die je niet wilt missen!

Tip: roep de hashtag al in leven op jullie vrijgezellenfeest. Die avond gaat sowieso de meest hilarische foto’s opleveren!

wedding hashtag - hashtag voor je huwelijk

Bron foto: Mashable

 

2. Huwelijksbedankjes

Op je huwelijksdag (en erna) word je overstelpt met cadeaus van je familie en vrienden. Daarnaast is er ongetwijfeld ook een team van speciale familieleden en beste vriend(inn)en die jullie geholpen hebben bij de voorbereiding van en de huwelijksdag zelf. Passende bedankjes voor iedereen die aanwezig was en bijgedragen heeft aan jullie mooiste dag mag je dan ook niet vergeten.

Voor het team van superhelden die ervoor gezorgd hebben dat jij niet in een Bridezilla veranderde, kan je al iets meer doen. Een speciaal samengesteld fotoalbum waarop zowel jij als je man maar ook de persoon in kwestie in staat, is een onbetaalbare herinnering!

3. Zorg voor souvenirs

Zorg ervoor dat je alle souvenirs netjes bewaart. Zo zal je trouwjurk allicht geen streepje daglicht zien voor je huwelijksdag. Maar op het huwelijksfeest zelf gaan alle remmen los en is de kans groot dat je vlekken maakt op die mooie jurk. Zonde! Maak dus op voorhand goede afspraken met je vrienden en eventueel de droogkuis, zodat je trouwjurk met de nodige zorg bewaard kan blijven.

Hoewel je voor je trouwjurk hemel en aarde zou bewegen, is eigenlijk alles een souvenir aan jullie huwelijksdag. Van je trouwboeket tot de zelfgemaakte tafeldecoratie. Maak dus vooraf een lijstje van dingen die zeker bewaard moeten blijven.

4. Maak je eigen huwelijksalbum

Na het eindeloze wachten op je huwelijksfoto’s, is het moment eindelijk daar om samen en nog in de roes van jullie huwelijk de mooiste beelden te bewonderen. Natuurlijk wil je zelf een keuze kunnen maken tussen de foto’s. Je eigen huwelijksalbum is daar het perfecte middel voor.

En ook hier komt die hashtag weer van pas. Tussen alle foto’s die gemaakt werden door vrienden en familie, zullen ongetwijfeld enkele leuke kiekjes zitten die je in je album wilt. Een leuk idee is om met die foto’s een apart mini-album samen te stellen als bedankje voor je getuigen.

Bovendien kan je zo ook nog wat besparen. Huwelijksfotografen bieden immers vaak aan om een fotoalbum samen te stellen voor jullie. Daar kan echter een stevig prijskaartje aan hangen. En zeg nu zelf: een huwelijksalbum samenstellen doe je toch zelf met je hubby?

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *