Rond de tijd van de communies en lentefeesten wil het weer zich soms van zijn grilligste kant tonen. Geen nood: hondenweer hoeft voor jou geen nachtmerrie te zijn. Je communie of lentefeest is maar zo geslaagd als de grondigheid waarmee je je voorbereidt. We stelden een reddingsplan in vijf stappen op om je feest niet door de regen te laten vergallen!
1. Kies een flexibele locatie
Een zonovergoten tuinfeest: het is de droom van zoveel ouders voor de communie van hun kind. In het bewolkte België speelt het weer in dat plan wel eens stoorzender. Voorzie bij een tuinfeest dus altijd voldoende binnenruimte. Niet elk huis kan natuurlijk veertig gasten aan: houd daarom zeker een partytent achter de hand. Blijkt de ruimte in de tent krap, gebruik dan lange, rechthoekige feesttafels om plaats te besparen. Op die manier houd je zoveel mogelijk speelruimte over!
Als je tuin zich niet helemaal tot een feestje leent, kun je altijd ook een feestzaal huren. Het voordeel is dat je troep vermijdt bij je thuis, maar de opbouw en opkuis vragen wel extra veel werk op de grote dag zelf. De volgende dag moet de zaal al weer spik en span zijn om andere feestneuzen te ontvangen!
2. Voorzie reservekledij
Je zoon of dochter wil tijdens het feest buiten spelen met de aanwezige vriendjes, neefjes en nichtjes. En je kent die kleine kastaars maar al te goed: spelen zullen ze! Het is dus zinvol om de kinderen op voorhand te vragen om speelkledij te voorzien. Met je kind spreek je dan af dat hij of zij de mooie kleren op z’n minst blijft dragen tot iedereen er is. Maar wat als er regen in het spel is? Probeer de chique kleren dan op te pimpen met regenlaarsjes en paraplu die passen bij je outfit. Zo kan de ster in de familie ook in regenweer blijven stralen!
3. Communiceer ook online
Bereid je een tuinfeest voor, deel dat leuke nieuws dan zeker op voorhand met je gasten! Zo weten ze meteen zelf of ze zich op eventueel regenweer moeten voorbereiden. Is je uitnodiging al een tijdje geleden verstuurd, en verneem je via de buienradar plots slecht nieuws? Zorg er voor de zekerheid voor dat je iedereen snel kunt bereiken, zodat je last minute wijzigingen kunt doorgeven! Een mailconversatie of Facebook-evenement zijn zeker geen overbodige luxe. Als je nog op tijd bent voor het maken van de uitnodigingen en je wil je gasten met de kaart al voorbereiden op alle mogelijke weersomstandigheden, ga dan voor een originele uitnodiging met een knipoog. Maak een leuke regenfoto met laarzen en een paraplu en gebruik deze bij het maken van je communie of lentefeest uitnodiging!
4. Pas je animatie aan
Levendige animatie is een winner op elk communiefeest! Maar wat als het regent, en de animatie-klassieker bij uitstek, het springkasteel, is niet bestand tegen de regen? In het ideale geval heb je dan een speelschuur ter beschikking, die je lekker knus kunt inrichten met hooibalen, volksspelen en een discohoek! Omarm je de nattigheid helemaal, zorg dan zelf voor een waterslide of waterballonnen! Iedereen is toch nat, dus je kunt er maar beter van genieten. Wie je trouwens dat een fotoshoot in de regen niet alleen onvergetelijke beelden, maar ook een hilarisch moment én een leuke herinnering voor de kids kan opleveren? Voor jouw foto’s zijn donderwolken stukken interessanter dan een blauwe hemel!
5. Omarm de omstandigheden
Eens je mentaal op alles voorbereid bent, kan er eigenlijk nog weinig misgaan. Wie een ongeluk in een troef verandert en op alle – ook minder prettige – scenario’s voorzien is, kan zijn feest eigenlijk nooit laten vergallen! Een communie of lentefeest dat in het water valt: niet met jou! Vergeet je gasten niet te bedanken met een leuke herinnering of origineel bedankkaartje!