6 tips voor een keitoffe tafel op je communiefeest

Een communie- of lentefeest is een vrolijk gebeuren met familie en vrienden, cadeautjes en misschien zelfs de zon. Om het allemaal nog wat leuker te maken kan leuke tafeldecoratie niet ontbreken.  Maar hoe begin je daar nu aan? De tafel op je communiefeest is een heel belangrijk aspect!

1. Eerst en vooral: bepaal je thema

Je tafel versieren is veel eenvoudiger als je vooraf een thema bepaald hebt. Zowel voor een eerste communie als voor een plechtige communie is een thema een echte aanrader. Houdt je dochtertje van eenhoorns, dan kun je dit als thema gebruiken.. Is het feestbeest fan van dino’s? Tover de tafel op je communiefeest dan om tot een echte dino-jungle.

Er zijn heel wat mogelijke thema’s. Je kunt het thema ook baseren op de hobby’s van je kind. Ook het eten kun je trouwens aanpassen aan je thema. Denk maar aan unicorn cupcakes of ‘dinosteak met junglegroentjes’ en dino ‘eitjes’.

Je kunt je thema ook doortrekken in al het drukwerk voor de communie, zoals uitnodigingen, bedankkaartjes en bedankjes.

2. Begin bij het begin, het tafelkleed

Kies voor een simpel wit tafelkleed en gebruik kleurrijke decoratie of ga toch voor een gekleurd tafelkleed. Vraag aan de communicant wat zijn of haar favoriete kleur is of kies de kleur aan de hand van je thema.

Schrik voor vlekken op je mooie tafelkleed? Geen probleem. Ga dan voor een papieren tafelkleed. Dit hoeft er niet goedkoop uit te zien. Er bestaan tegenwoordig al heel wat stijlvolle papieren tafelkleden. De tafel op je communiefeest wordt ongelofelijk leuk!

3. Placemats om je tafel te beschermen

Placemats zijn niet alleen super handig om je tafel te beschermen, ze zijn ook ideaal om wat kleur aan je tafel toe te voegen. Kies voor een effen kleur die bij je thema past of ga voor een gepersonaliseerde placemat met een foto van de communicant om het allemaal wat persoonlijker te maken.

Placemats met een kleurplaat op de achterkant zijn ook heel leuk voor de kids op het feest. Voorzie wat kleurpotloden en je hebt meteen een leuke activiteit om de kinderen te plezieren tijdens het feest.

4. Bestek en servetten

Ook met je bestek kan je hele leuke dingen doen. Je kan je servetten zo plooien zodat je bestek er in past of je kan je bestek er gewoon in rollen.  Zorg er voor dat je servetten passen bij de kleur van je tafelkleed, de placemats en natuurlijk je thema. Wil je echt uitpakken? Denk dan aan gepersonaliseerde servetten met een foto of de naam van het feestbeest. Dit kan vaak in dezelfde stijl als de rest van je drukwerk!

Een bestekpochette kan een leuke manier zijn om een persoonlijke touch toe te voegen. Zo kan je een bestekpochette met foto gebruiken of je kunt er een leuke boodschap op zetten. Hetzelfde geldt voor servetringen.

5. Menukaart

Om de nieuwsgierige gasten te plezieren is een menukaart altijd handig. Daarnaast is het ook een leuke manier om de tafel te decoreren. Dit kan gewoon een dubbelgevouwen kaartje zijn met een leuke foto, maar het kan ook origineler met bijvoorbeeld een piramidevormige menukaart, een waaierkaartje of zelfs een menukaart op je bestekpochettes.

6. Laat je volledig gaan met het thema

Als al het bovenstaande in orde is, kun je beginnen aan het echt leuke deel: versiering. Zoek decoratie in het thema van het feest zoals schelpjes of allerlei soorten (jungle)planten en miniatuur dino’s. Natuurlijk kun je ook gewoon bloemstukjes of ballonnen gebruiken. Zorg er gewoon voor dat alles bij elkaar past.

Een kaarsje is ook altijd gezellig zeker als het slecht weer is. Naamkaartjes kunnen ook aangepast worden aan het thema. Zo kun je schelpjes gebruiken om iedereen een plaats te geven, maar ook kleine gevouwen vliegtuigjes of fotootjes van dino’s.

Neem zeker ook eens een kijkje op onze website. Tadaaz biedt heel wat leuke gepersonaliseerde decoratie. Wij gebruiken materialen van hoogwaardige kwaliteit en zorgen voor een perfecte afwerking. Zo ziet je tafel er heerlijk feestelijk uit!

Meer inspiratie? Bekijk zeker on Pinterest bord rond tafelversiering.

Ontdek prachtige communiekaartjes en cadeaus

Bedankkaart lentefeest grijsgroen met fotocollage
Staande foto bedankkaart communie
Origineel bedankkaartje met fotostrip en goudfolie
Bedankkaartje communie natuurpapierlook met fotocollage
Minimalistisch bedankkaartje communie met 3 foto's
Staande foto bedankkaart met goudfolie
Bedankkaartje met rosé paperclip en prachtige foto's
Bedankkaartje met fotocollage
Liggende foto bedankkaart communie

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *