Communiekleding: what (not) to wear?

Communiekleding is elk jaar opnieuw een hot item. Wat zijn de trends in 2017, en belangrijker nog: ga je erin mee? Communiekleren zijn een op-en-top persoonlijke keuze. Ons advies? Blijf trouw aan een stijl (liefst eentje die de goedkeuring van dochter- of zoonlief wegdraagt), doe met de trends wat je wil (negeren mag ook) en speel met kleur!

Goud en donkerblauw

Dé trendkleuren van 2017? Wij zagen alvast veel goud en donkerblauw opduiken in de collecties. Vorig jaar domineerden ecru, beige en blauw het palet. En wit blijft natuurlijk een communieklassieker. Naast de kleuren bepalen ook de stoffen de uitstraling van jouw communicant: tule is bijvoorbeeld perfect voor meisjes die zich graag een prinses voelen op hun grote dag, denim past dan weer bij stoere jongens.

Communiekleding in de stijl van het kaartje

Geen communiefeest zonder communiefoto’s en het bijhorende communiekaartje. En alles het liefst mooi op elkaar afgestemd, toch? Hou daarmee rekening en creëer zo een harmonieus geheel. Speel ook met de stijl van het communiekaartje.

Communiekleding

Draagt je kind een blauw truitje met streepjes? Kies dan voor een fotokaart met blauwe achtergrond: dat gaat mooi samen. En integreer dezelfde kleur in de menukaartjes en bedankkaartjes als je het geheel écht compleet wil maken.

pas je kleren aan aan je communiekaart

 

Ontdek onze communiekaartjes in alle vormen en stijlen en maak nu alvast je keuze.

Communiekleding met een thema

Zoals we al vermeldden, is de communie-outfit van jouw zoon of dochter een heel persoonlijke keuze. Je kunt de kleren bijvoorbeeld ook kiezen in functie van een thema. Is zoonlief een fervent voetballer? Dan ligt een casual outfit voor de hand en zal hij die hippe blazer wellicht iets te klassiek vinden. Is je kleine meid een ballerina in spe? Dan is een rokje in tule (de stof waarvan ook tutu’s gemaakt worden) gegarandeerd een schot in de roos. Ook hier geldt dat je de outfit perfect kunt laten matchen met het communiekaartje of de uitnodiging voor het feest.

Communiekleding in een thema

Nog meer inspiratie nodig? Tips om de communiekleding van je kleine bengel van een opvallende finishing touch te voorzien!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *