Meter en peter vragen op een originele manier

Wie de meter en peter worden van de baby, dat weet je al zeker. Maar hoe ga je de uitverkorenen vragen of ze deze taak op zich willen nemen? Daar zijn heel wat leuke, verrassende en vooral originele manieren voor. Peter en meter vragen op originele wijze? Met deze tips en gepersonaliseerde cadeaus zorg je voor een onvergetelijk moment.

Verras de aanstaande meter en peter op een onbewaakt moment

Het grootste verrassingseffect bereik je wanneer je de toekomstige meter of peter de vraag stelt wanneer ze het niet verwachten. Voor of na jullie wekelijkse sportavondje, bijvoorbeeld. Of tijdens een ongedwongen shoppingmiddag, wanneer jullie even halt houden in een koffiebar.

Wees origineel

Natuurlijk kun je T-shirts, slabbetjes of zelfs wijnflesetiketten laten ontwerpen met daarop een toepasselijk tekstje of gedichtje. Maar als je écht origineel uit de hoek wilt komen, hebben wij enkele gouden tips voor je. Personaliseer een uniek cadeau met die bijzondere vraag erop! Een geschenk dat ze voor altijd zullen koesteren. Warning: er kunnen traantjes aan te pas komen.

Verpak de vraag… in een miniluier

De vraag zelf schrijf je natuurlijk op een kaartje, maar met de verpakking kun je de toekomstige meter of peter verrassen. Geef er een kleine luier bij met daarin een foto van de echografie, of stop het kaartje in een bloempot waarin je alvast een zaadje geplant hebt. In beide gevallen is de boodschap – dankzij de verpakking – overduidelijk.

Laat ze puzzelen

Neen, je hoeft niet zelf aan de slag te gaan met schaar en karton. Het kan veel eenvoudiger: gebruik scrabbleblokjes. Geef een zakje met letterblokjes af en laat het puzzelen maar beginnen. Benieuwd hoe lang het duurt voor ze de boodschap begrepen hebben…

Een persoonlijk cadeau met persoonlijke boodschap

De toekomstige meter en peter van je kleintje vragen is een onvergetelijk moment. Personaliseer jouw bijzondere boodschap op een tof fotocadeau!

Verras hen met een uniek geschenk

Een gepersonaliseerd cadeau dat de bijzondere vraag bevat is een originele manier om de meter en peter voor jullie kindje te vragen. Een origineel toilettasje met alle benodigdheden voor als hun kleine schat komt overnachten? Of een zalige koekjestrommel gevuld met lekkers en met die bijzondere boodschap erop? Dit geschenk krijgt ongetwijfeld een bijzondere plek! Deze originele geschenken kan je zelf personaliseren met een tekst naar wens!

Of wat dacht je van houten decoratie waar de vraag in gelaserd wordt? Voor de peters is een stoere drinkfles misschien wel een leuk idee.

Schakel een hulplijn in

Is er al een grote broer of zus in huis die niet kan wachten op de komst van een klein broertje of zusje? Dan schakel je je kind toch gewoon in om de vraag te stellen. Onverwacht, schattig en daardoor des te verrassender voor de aanstaande meter en peter. Cuteness overload!

Meter en peter vragen met een smoesje

Een laatste leuke manier om je vraag – weliswaar op ietwat omfloerste wijze – te stellen: peil naar hun mening over een (zogenaamd) prototype van het geboortekaartje. Stiekem heb je natuurlijk vooraf de namen van meter en peter al ingevuld. Waarschuwing: dit doe je het best alleen maar als je er zeker van bent dat ze ‘ja’ zullen zeggen – het staat er namelijk al, zwart op wit, en dat komt voor sommigen al gauw dwingender over dan wanneer je de vraag mondeling stelt.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *