Hulp nodig ? 050 407 910

home

Cadeaus peter vragen

57 Producten

Wil jij mijn peter zijn? 

De vraag die iedere mannelijke vriend of familielid wil horen als je zwanger bent! Het is natuurlijk een hele eer om peter te mogen zijn van zo’n klein kindje dat nog niet eens op de wereld is. Jullie als ouders hebben een goede band met de persoon die je vraagt als peter van jullie kindje. Het is een mooie traditie waarbij je eigenlijk iemand aanduidt als ‘special person’ van jouw kindje. Het peterschap vragen doe je natuurlijk het liefst op een originele manier, die onvergetelijk is voor alle partijen!

 

Wie vraag je als meter en peter? 

Zoals hierboven al een beetje beschreven staat: meestal vraag je iemand die bijzonder is voor jullie als koppel. Het kan iemand zijn tegen wie jullie opkijken, of waarvan jullie weten dat jullie deze persoon dag en nacht kunnen bellen als er iets is. Of misschien weet je gewoon dat deze mensen het peter- en meterschap op een ontzettend leuke manier gaan invullen, omdat ze zo goed zijn met kinderen! 

 

Hoe kun je de peter vragen? 

Het leukste is natuurlijk als je een cadeau voor meter en peter voorziet. Ze zijn bijvoorbeeld jarig of hebben iets anders te vieren, en naast je beginnende (of bolle!) buikje neem je nog iets mee: een origineel geschenk met die ene belangrijke vraag! De peter vragen met een cadeau zorgt dat het een echte verrassing is voor deze belangrijke man. Hij zal niet meteen doorhebben dat het geen ‘gewoon’ cadeau is, maar echt iets speciaals! Hetzelfde geldt natuurlijk bij de meter vragen: ook daar is het des te leuker om dit op een originele manier te doen. 

Hoe vind ik een cadeau om peter te vragen? 

 

Denk eens aan de zaken die jullie toekomstige meter of peter bijzonder maken. Welk beroep hebben ze, welke hobby’s, wat eten of drinken ze graag? Als je daar iets creatiefs rond kunt maken, zit het wel goed met je cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde fles rode wijn, een wijnfles of een koffiemok. Of misschien is het wel een echte IT-er en maak je hem blij met een gepersonaliseerde muismat? Zo vraag je wil jij mijn peter zijn op een originele manier! 

 

Hoe persoonlijker, hoe leuker

Het leukste ‘wil jij mijn peter zijn’ cadeau is vooral persoonlijk! Denk dus aan een cadeau dat de toekomstige peter op het lijf geschreven is. Maar misschien kun je er ook al een leuke verwijzing naar een bijnaam voor de peter bij zetten? Dan heeft jullie peter al in gedachten hoe hij straks genoemd zal worden door jullie kleine kadee. Zo maak je het cadeau om de peter te vragen extra speciaal. Het wordt een onvergetelijk moment! 

 

Een kleine tip: denk alvast na over tradities!

Misschien wil je straks op een heel naturelle manier het peterschap vorm laten krijgen door de peter en jouw kindje zelf. Maar het kan ook leuk zijn, om de band al wat te sturen en te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een vaste dag in de maand waarop jullie samenkomen en iets leuks doen met peter (en eventueel ook meter). Je kunt afspreken dat het een spelletjesmiddag wordt, of onderneem leuke uitstapjes zoals samen naar de dierentuin of pannenkoeken bakken. 

 

In het begin zal je kindje hier natuurlijk nog niet veel aan hebben, maar het zorgt wel voor een stok achter de deur om de band levendig te houden. Als je kindje straks wat groter is, vinden ze het de max om 1x per maand iets leuks te ondernemen met die leuke nonkel of vriend. En: niet onbelangrijk, jullie als kersverse ouders hebben dan tijd voor wat quality time! 

Populaire categorieën.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf up to date. Krijg 5% korting.