5 tips voor je eerste kerstkaart!

Een kerstkaart sturen is al lang geen verplicht nummertje meer zoals vroeger. Veel nieuwkomers zagen het alleen niet meer zitten om urenlang kerstkaartjes te zitten schrijven. Nu de digitale wereld ook gemakkelijke & kwalitatieve opties biedt zoals bij Tadaaz, zien we dat kerstkaarten terug aan een opmars bezig zijn.

De kans is groot dat ook jij voor het eerst aan kerstkaartjes denkt. Het is tenslotte niet alleen een warme & persoonlijke boodschap aan je vrienden & familie, maar voor jezelf ook een mooie tijdslijn vol herinneringen.Maar hoe beslis je nu welke kaart jouw eerste wordt? Stel jezelf de volgende vragen en je zal snel de perfecte kaart vinden die bij je past!

Met of zonder foto?

Sommige mensen houden van leuke quotes en anderen kiezen voor een mooie foto. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Inspireer je mensen voor het komende jaar graag met een tekstje of deel je liever jouw favoriet fotomoment van het afgelopen jaar? Of combineer de twee, de keuze is aan jou!

TA1188-1600027-1

Welk moment uit 2017 blijft je bij?

Ben je onlangs gaan samenwonen, misschien kun je dan een verbouwingsfoto op je kerstkaart gebruiken. Of heb je net een kindje gekregen, regel dan een fotoshoot om de eerste kerst met jouw kleine wolk vast te leggen. Een baby is echter geen vereiste. Je hond, kat, konijn mogen ook zeker op de foto! Ook in je tekst kun je verwijzingen maken naar wat je echt geraakt heeft dit jaar. Put inspiratie uit jouw belevenissen van het afgelopen jaar.

TA1188-1600003-1

 

 

 

 

 

 

Kerstmis of Nieuwjaar?

Niet iedereen loopt warm voor enkel kerst, sommigen kijken meer uit naar het vieren van oud & nieuw. Dat is namelijk de tijd waar je alle vrienden nog eens samenbrengt om het nieuwe jaar goed in te zetten. Zelden zie je alle vrienden op één avond en volgen er na oudejaarsavond nog heel wat feestjes de komende weken. Verstuur daarom al je beste wensen vooraf met een stijlvolle nieuwjaarskaart zodat niemand zich vergeten voelt.

TA1188-1600026-1 

 

 

 

 

 

Werk je met een thema?

Kerst betekent versieringen en de dag van vandaag gaat dit verder dan rood en groen. Wit, zwart en gouden kerstversieringen zijn hipper dan ooit. Bepaal jouw kleurenpalet en pas je kerstkaart daar bij aan. Verzegel je enveloppe met een bijpassende sluitzegel voor een final touch.

Als jij gastvrouw (of heer) bent dit jaar dan kun je nu ook je tafeldecoratie afstemmen op jouw kaartje met placemats, hoedjes, menu’s, servetringen, geschenkdoosjes en gift-tags voor pakjes. Heerlijk wanneer alles bij elkaar past, dat is pas aandacht voor detail.

Welke stijl past bij jou?

Op het eerste zicht een moeilijke vraag, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Kijk eens rond je, naar je interieur, naar je kleren, naar je bureau. Welke elementen, kleuren of vormen komen vaak terug? Er is vast wel een kerstkaart die daarbij aansluit. Vintage kaartjes, goud-of zilver folie, polaroid foto’s, eco kaarten. Voor elke stijl bestaat er wel een kaartje.

TA1188-1600031-1

 

 

 

 

 

 

Geniet

Deze laatste tip tellen we niet mee in de titel, maar is o zo belangrijk: HAVE FUN!

Je kerstkaart maken gaat niet langer gepaard met de stress of spierkrampen van het schrijven, zoals weleer. Met de editor probeer je snel een kerstkaart uit, wissel je gemakkelijk van foto’s en kun je zelfs grappige kerstmotiefjes toevoegen. Je typt er jouw persoonlijke boodschap nog bij en klaar. Twijfel je tussen een paar creaties? Bestel dan zeker een modelkaartje

shutterstock_309373226

Geef hier jouw mening