Een uniek doopfeest organiseren doe je zo

Een doopfeest is een heel traditioneel gebeuren, maar het hoeft daarom zeker niet saai te zijn. Geef je een doopfeest of babyborrel? Dan is de aanpakt toch iets anders. Bij een doopfeest ligt het accent vooral op de misviering waarbij jullie kindje gedoopt wordt. Meestal kan je daar een heel eigen invulling aan geven, samen met de priester.

Het feest dat daarop volgt heeft vaak veel weg van een babyborrel. Met deze tips geef jij een super uniek doopfeest met all eyes on je kleine baby. We geven je graag inspiratie voor de mooiste doopkaartjes, hippe versiering, het eten, het meter- en peter geschenkje en tot slot voor het gastenboek.

doopfeest

Hapjes om van te smullen op het doopfeest

Op deze speciale dag sta je waarschijnlijk niet te springen om de hele tijd in de keuken te staan. Een lekker buffet is daar de oplossing voor. Trakteer je gasten bijvoorbeeld op een speciale donutwall. Of maak een desserttafel met lekkere taarten en gebakjes. Bekijk ook even dit blogartikel van originele huwelijkstaarten, er staat ongetwijfeld ook inspiratie in voor jouw uniek doopfeest.

doopfeest
doopfeest

Hippe decoratie voor een uniek doopfeest

De decoratie van je doopfeest moet minstens even leuk zijn als je pasgeboren kindje. Alsof dat mogelijk is! Kom toch in de buurt met deze leuke ideetjes. Gebruik vlaggen en slingers om de muren op te fleuren, deze eco vlaggenlijn zorgt al meteen voor een feestelijke sfeer. Laat de gasten niet langer in spanning met een menukaart. Ze staan vast te springen welke van de bovenstaande opties jij hebt gekozen. Maak van je tafel een mooi geheel met deze schattige servetring. Aan tafel!

Een persoonlijk geschenkje voor meter en peter

Ook meter en peter mogen niet vergeten worden op deze speciale dag! Zij hebben immers ‘ja’ gezegd voor een belangrijke rol in het leven van jullie kindje. Zet ze daarom ook even de bloemetjes met deze leuke meter en peter cadeaus. Is meter of peter wel fan van een tasje  koffie? Ga dan voor een gepersonaliseerde koffiemok. Of een handige drinkfles die ze altijd bij de hand kunnen houden. Ook met een leuke koekjestrommel doe je hun vast en zeker een plezier! Wie is nu geen fan van heerlijke koekjes? Maak het geschenkje superpersoonlijk met een lieve tekst of schattige foto van jullie kleintje!

Origineel gastenboek

Een blijvende herinnering aan deze mooie dag is een gastenboek. Daar schrijven de gasten een lief berichtje in.  Zo’n gastenboek kan je op veel verschillende manieren aanpakken. De traditionele manier is een boek, maak het unieker door verschillende enveloppen aan de binnenkant te plakken waarin de gasten hun berichtje moeten steken. Als je het over een volledig andere boeg wil gooien kan je de gasten bijvoorbeeld ook hun boodschap laten schrijven op een klein papieren rompertje. Het mooiste gastenboek personaliseer je helemaal zelf.

Hopelijk zit je nu boordevol inspiratie om aan je uniek doopfeest te beginnen! Maar ook voor de bevalling is er een reden om een feestje te vieren, denk maar aan een babyshower! Hoe je dat aanpakt lees je hier.

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *