Je huwelijk plannen van aanzoek tot huwelijksreis

Hij vroeg: “Wil je met met trouwen?” en jij zei: “Ja!” Nu is het aan jullie om een datum te prikken en een prachtig feest te organiseren. Om niets over het hoofd te zien tijdens het plannen van jullie huwelijk, hebben we een stappenplan opgesteld. Van aanzoek tot huwelijksreis.

 

Off to start our life together

Huwelijk plannen in 16 stappen 

 

1. Prik een datum

Denk na in welke maand je wil trouwen en kies een dag uit in deze maand. Nu kan je de datum alvast doorgeven aan de gemeente, en eventueel een kerkdienst vastleggen als je ook voor de kerk wil trouwen.

 

2. Kies je getuigen

Je grote dag kan alleen maar geslaagd zijn als je hem kan delen. Natuurlijk is je kersverse verloofde hier veruit het belangrijkste, maar ook je getuigen kunnen van je trouwdag echt de mooiste dag van je leven maken. Kies dus zorgvuldig uit je vrienden en familie de persoon uit met wie je je geluk wilt delen tijdens de voorbereidingen en de dag zelf.

 

3. Save The Date

Breng vrienden, familie en collega’s op de hoogte van jullie trouwplannen met een save-the-date kaartje. Zo kunnen ze de datum alvast in hun agenda vrijhouden. En nu je toch al bezig bent met kaartjes versturen, kan je van de gelegenheid gebruik maken om alvast een gastenlijst op te stellen.  

 

4. Bepaal je budget

Een trouwfeest kan je zo duur maken als je zelf wilt. Om te voorkomen dat de totaalprijs de pan uit swingt, is het zinvol om een budgetplanning te maken. Hoeveel geld mag er naar de zaal gaan, hoeveel wil je uitgeven aan catering, wat mag je trouwjurk kosten? Een goede inschatting is belangrijk om niet voor verrassingen te komen staan.

 

5. Zoek de geschikte locatie

Wil je jouw trouwfeest in een prachtige feestzaal geven, verkies je een tuinfeest of ga je voor een dansfeest in je favoriete bruine kroeg? Ga op zoek naar de locatie die aan jouw wensen voldoet en controleer de beschikbaarheid en de cateringmogelijkheden.

 

6. Kies een thema voor je trouwfeest

Om je huwelijk in een origineel jasje te steken, is het een goed idee om een thema voor je trouwfeest te kiezen.

 

7. Leg personeel vast

Op de mooiste dag van je leven wil je uiteraard niet zélf de handen uit de mouwen steken. Om te voorkomen dat je glazen moet vullen en borden moet dragen, ga je het best op zoek naar geschikt personeel. Neem obers en maîtres aan die jouw feest in goede banen leiden. Ook muzikanten, een fotograaf, een DJ en een cameraman zijn onmisbaar op je feest!

 

8. Kies trouwringen

Kies samen met je partner de ringen uit. Tip: laat ringen op maat maken met een zelfgekozen boodschap erin gegraveerd.

 

9. Open de jacht op een trouwjurk

Passen, passen en meer passen, tot je de perfecte trouwjurk gevonden hebt. Trek een hele middag uit voor bezoekjes aan verschillende boetieks, en neem iemand mee wiens oordeel je vertrouwt, om te helpen kiezen. Heb je de perfecte trouwjurk gevonden? Bestel dan een bijpassend bruidsboeket bij de bloemist.

 

10. Boek je huwelijksreis

Kies een droombestemming uit, boek de vlucht en leg een hotelletje vast. Kies je voor een tropische bestemming, dan moet je natuurlijk tijdig bij de dokter langsgaan voor de nodige inentingen.

 

11. Verstuur je uitnodigingen

Wil jij originele huwelijksuitnodigingen versturen? Kies dan voor een trouwuitnodiging met een prachtige foto van jou en je partner! Wedden dat het bij je vrienden voor een ‘wauw’-moment zorgt?

 

12. Kies een maatpak voor de bruidegom

Ga op zoek naar het perfecte maatpak voor de bruidegom. Koop ook de schoenen voor de bruidegom ruim op voorhand. Zo kan hij ze thuis al ‘inlopen’ en zal hij zeker geen last hebben van pijnlijke voeten op jullie belangrijke dag. Stuur hem een weekje voor de grote dag ook naar de kapper voor een frisse snit.

 

13. Test kapsels en make-up

Ga ook zelf langs bij de kapper en test enkele kapsels uit. Op die manier hoef je op je trouwdag niet te stressen, wanneer je haar niet zit zoals jij wilt. Doe hetzelfde voor je make-up: test enkele looks uit en kies de winning look waar jij je het beste bij voelt.

 

14. Tafelschikking

Is de uiterlijke datum om de feestzaal te bevestigen verstreken? Dan kan je aan de slag met de tafelschikking. Een helse klus, maar als je het goed doet, is de helft van je feest al geslaagd.

 

15. Trouwen!

Begin rustig aan je dag en geniet van een licht en voedzaam ontbijt. Nadat jullie elkaar het ja-woord gegeven hebben, kan het feest losbarsten. Hopelijk hebben jullie een prachtige of originele openingsdans voorbereid waarvan jullie gasten nog wekenlang zullen spreken!

 

16. The day after

Tijd om op huwelijksreis te vertrekken. Geniet van jullie prachtige bestemming en van elkaar!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *