Mobile menu
Kies je land
Winkelmandje0 producten
Hulp nodig?
050/407 910

Klantenservice
Ma-vrij: van 9u tot 15u30

Tip: Ordernummer bij? 

De eerste communie: een heel bijzonder moment

 

De eerste communie, ook wel eerste heilige communie genoemd, is een echte mijlpaal in het kinderleven. Herinner je je zelf deze bijzondere dag niet meer? Alle ooms en tantes die samen zaten in de gezellige tent in de achtertuin, een bijzonder cadeau van je ouders en je grootouders en zelf vooral spelen in je mooiste outfit en natuurlijk het ijslam aansnijden!

Natuurlijk wil je zoiets ook voor jouw zoon of dochter. Maar hoe begin je aan de organisatie? Je moet aan veel denken: wie nodig je uit, welke locatie, welke kledij, welke kaartjes, laat je een fotograaf komen, welke bedankjes geef je mee na afloop van het eerste communiefeest… Met behulp van onze handige checklist voor als je je communie of lentefeest viert, weet je zeker dat je niets vergeet! Bekijk hier ons volledige assortiment voor communie!

Eerste communie: wat vieren we ook alweer?

De traditie om eerste communie te doen is afkomstig uit de katholieke kerk. Het idee is dat een kind zich steeds meer thuis voelt in de kerk en voor het eerst het sacrament van de eucharistie neemt.

Het doopsel is de eerste stap hier naartoe, de eerste communie is de volgende stap, waarna in principe nog het vormsel volgt. Als je zoon of dochter naar een katholieke school gaat dan zal het merendeel van de klas de eerste communieviering doen. Die keuze ligt uiteraard volledig bij jullie als ouder.

Wat was ook alweer het verschil tussen eerste en plechtige communie? Veel mensen kennen het verschil niet. Toch is het eigenlijk simpel: het vormsel is duidelijk de laatste stap.

Als je je eerste communie niet gedaan hebt, kun je ook je plechtige communie niet doen. Je eerste communie doe je als je in het eerste leerjaar zit. In het 6de leerjaar volgt dan de plechtige communie. Bij het vieren van deze speciale dag krijgen ook meter en peter een speciale rol.

Ook zit er een verschil in leeftijd: je bent tussen 6 en 8 jaar als je je eerste communie doet, bij je vormsel of plechtige communie ben je al ongeveer 12 jaar.

Welke stijl kies je voor de eerste communie?

Op deze leeftijd is het stiekem een voordeel dat je kind nog geen geheel eigen stijl heeft, want dat betekent dat jij de aankleding helemaal naar je hand kunt zetten! Overleggen met het feestbeest kan natuurlijk geen kwaad.

De kleuren van de locatie en communiekledij bepalen al een deel van de uitstraling, daarna is het tijd voor je originele uitnodigingen. Op onze website kan je veel communiekaartjes maken in verschillende stijlen. Misschien voeg je er wel je mooiste communiefoto's aan toe? Ga je voor hip & trendy, ben je helemaal fan van een chique look of ben je juist helemaal into retro en vintage?

Bij elke uitnodiging horen leuke bijpassende producten, die je kan gebruiken voor de verdere aankleding van je feest. Kies voor bijpassende decoratie voor de eerste communie: je vindt er veel mooie vlaggenlijnen voor een persoonlijke touch!

Dan rest enkel nog de aankleding van de tafels! Bij onze tafeldecoratie vind je leuke menukaarten,placemats, servetringen of pochettes die een extra touch geven aan het feest! Hiermee kom je zeker origineel voor de dag. Familie en vrienden zullen erg verrast zijn.

 

Hoe bedank je je gasten na de eerste communie?

Nu je de uitnodiging voor de eerste communie gekozen hebt en ook de locatie en tafel mooi aangekleed zijn, is het tijd om te zorgen voor een blijvende herinnering. Vergeet niet om je gasten communiebedankjes of bedankkaartjes te geven tijdens het feest. Op die manier zullen zij nog lang terugdenken aan deze speciale dag! Bovendien is het een superleuke afsluiter voor als de gasten huiswaarts keren.

Wie je zeker niet mag vergeten na afloop van het communiefeest, zijn de peter, meter en grootouders. Peter en meter hebben een bijzondere rol tijdens deze grote dag en opa’s en oma’s komen vaak met grote cadeaus. Vanzelfsprekend is het het allerleukst om deze VIP’s van je feest te verrassen met een volledig gepersonaliseerd cadeau met foto's!

Misschien vul je een gepersonaliseerde koekjestrommel om cadeau te geven. Een superleuk aandenken. Je feest zal vaak gespreksonderwerp zijn tijdens de koffie!

Of misschien houden de VIP’s van het feest niet van koekjes en geef je ze daarom liever een gepersonaliseerde mok? Ze zullen ongetwijfeld super blij zijn met deze blijvende herinnering aan je speciale dag!

Nog meer inspiratie voor de eerste communie

Heb je nog niet kunnen beslissen over een leuk thema voor het eerste communiefeest van je zoon of dochter? Of heb je nog meer ideeën nodig voor de decoratie, tafeldecoratie en de bedankkaartjes en bedankjes voor het feest? Op onze blog vind je nog veel meer inspiratie rond communie. Je vindt er ook leuke ideetjes voor het bedanken van meter en peter met een prachtig fotocadeau!