Mobile menu
Kies je land
Winkelmandje0 producten
Hulp nodig?
050/407 910

Klantenservice
Ma-vrij: van 9u tot 15u30

Tip: Ordernummer bij? 

Vier je plechtige communie in stijl!

 

De plechtige communie van je kind is ongetwijfeld de bijzonderste dag van het jaar! Voor je pupil betekent ze het afscheid van de lagere school en het begin van de adolescentie. Dat wil het feestvarken op zijn hoogstpersoonlijke manier vieren met familie en vrienden!

Kies je als gastheer of gastvrouw voor een prachtig tuinfeest, een partijtje in een knusse schuur of feest je gewoon bij je thuis? Elke communie verdient haar eigen stijl.

Laat daarvan een eerste glimp zien in je uitnodiging, trek hem daarna door in de tafeldecoratie en ten slotte in de bedankjes voor je gasten. Van de placemat tot de menukaart en zelfs de servetring: de ontwerpen van Tadaaz kun je gebruiken voor de volledige aankleding van je feest.

Zo krijgt elk detail dezelfde stijlvolle look, helemaal op maat van de ster in huis! Je wil uiteraard niets vergeten. Download hier onze handige checklist voor het organiseren van je communiefeest! Bekijk hier ons volledige assortiment voor communie!

Plechtige communie: wat vieren we ook alweer?

Bij de plechtige communie of het vormsel, beloof je als 12-jarige dat je gelovig wil blijven aan de Katholieke Kerk. Dit wordt voorafgegaan door de eerste communie in het eerste leerjaar. De priester houdt bij deze traditie de handen boven het hoofd van de communicant en spreekt een zegen uit.

Vaak leggen meter en peter tijdens dit ritueel de handen op de schouders van het kind om hun steun te betuigen. Zij dienen als steunpilaar tijdens dit bijzondere moment.

Daarna volgt de zalving. De bisschop geeft hierbij de kracht van de Heilige Geest door. Daarna is behoort de plechtige communicant tot de grote groep van de gelovigen.

De plechtige communie dient dus om definitief opgenomen te worden in de Kerk. Dit is een heel bijzonder moment in de opvoeding van je kind. Het is ook belangrijk dat zij weten wat deze dag exact betekent.

Peter en meter spelen dus duidelijk een hele grote rol bij dit belangrijke moment. Het is dan ook belangrijk om hen op gepaste wijze in de bloemetjes te zetten op deze speciale dag. Hier komen we verder op terug.

Welke stijl kies je voor je plechtige communie?

Tegen de leeftijd van 12 jaar begint je kind zo stilaan zijn eigen stijl te ontwikkelen. De kledij verandert, de muzieksmaak wordt wat eigenzinniger, het kapsel gewaagder.

Zonder twijfel speel je de eigenheid van je pupil uit op je prachtige communiefoto’s. Ze hebben op deze leeftijd meestal echt een eigen willetje! Laat hen dan ook mee beslissen over hun uitnodiging en de stijl van het feest! Je kan eenvoudig en snel de communie uitnodigingen online bestellen. Communiekaartjes maken is zo leuk!

Heb je gekozen voor een strak kostuum, een kleurrijk lentekleedje, of wilde de feestneus koste wat kost met de hond op de foto? Je kiekjes komen pas helemaal tot hun recht als je er een bijpassende uitnodiging en bedankkaartje voor kiest.

Daarom bieden we voor elk wat wils aan: stoere ontwerpen, zachte aquareltinten, retro modellen en kaartjes met goudfolie. Iedereen vindt vast en zeker een favoriete kaart bij Tadaaz.

Kies je lievelingskaartje en zet het vervolgens helemaal naar je hand. Personaliseer onze ontwerpen met je eigen foto’s en tekst: zo wordt elk detail van de grote dag een feest op zich! De hele tafel zal stralen met die bijzondere communiefoto’s van je kind. 

Hoe bedank je je gasten na de plechtige communie?

Dit topfeest is dan wel de grote dag voor je oogappel, ook je familie en vrienden hebben hier weken naar uitgekeken! Als je zoon of dochter zijn of haar communie of lentefeest viert, wil je dat alles perfect is! Hulp nodig? We helpen je graag wegwijs vinden in ons ruim aanbod.

Als volleerde gastheer of gastvrouw bedank je de feestvierders dat ze dit mooie moment met jou hebben gedeeld. Verras je familie met originele bedankkaartjes, waarop je die communiefoto’s van het fotomodel in huis eindelijk kunt laten bewonderen. Of nog beter: voorzie voor iedereen een speciale attentie, zoals een bloempotje, een badge of een snoepzak met jouw foto. Het feest zal je gasten nog jaren bijblijven.

Maar zijn enkele gasten niet heel speciaal? Met oma, opa, meter en peter had jouw kind al in de wieg een onverbrekelijke band. Op de grote dag spelen ze een sleutelrol, dus grijp deze gelegenheid aan om deze VIP’s op het feest met een gepersonaliseerd geschenk te bedanken.

Bij Tadaaz vind je allerlei bijzondere geschenkjes, zoals een koffiemok of een koekjesdoos, waarop je je eigen communiefoto en een lieve boodschap kunt drukken. Persoonlijker kan een geschenk niet worden!

Nog meer inspiratie voor plechtige communie

Ben je na het lezen van deze tekst nog steeds op zoek naar een leuk thema of enkele concrete ideeën voor de uitwerking van je plechtige communiefeest? Op onze blog vind je ongetwijfeld nog veel meer inspiratie voor het organiseren van deze speciale dag! Wij geven je graag nog meer tips voor een originele uitnodiging en leuke aankleding van je locatie. Voor welke stijl gaan jullie?